Hlavní obsah

Únava majitelů firem je jeden z hlavních důvodů, proč si najímají nás, manažery k pronájmu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Uzdravujeme Firmy

Chcete vybřednout z únavy? Najměte si nás.

Jste přetažení z řízení firmy. Najměte si nás a zase žijte!

Článek

Proč si nás Interim Manažery majitelé firem nejčastěji najímají?
Jedním z nejčastěji zmiňovaným důvodem je prostá ÚNAVA z řízení firem, zejména u těch, kteří se silně angažují ve všech aspektech podnikání.

Zde jsou některé kroky, které pomohou majitelům vyrovnat se s touto únavou a  zlepšit svou životní rovnováhu:
1.     DELEGUJTE. Naučte se delegovat úkoly a odpovědnosti svým spolupracovníkům. Důvěra ve svůj tým umožní majitelům uvolnit se z některých povinností a snížit tak zátěž.
2.      VYTVOŘTE EFEKTIVNÍ TÝM: Investujte čas do vytváření silného a  kompetentního týmu, který bude sdílet zodpovědnost za řízení firmy. To může snížit potřebu neustálého dohledu a zásahu majitele.
3.      PLÁNUJTE A DÁVEJTE JASNÉ PRIORITY: Vytvořte si efektivní plán práce a  stanovte si jasné priority. To vám umožní lépe organizovat svůj čas a  energii.
4.     OMEZTE MIKROMANAGEMENT: Detailní řízění každého detailu ve firmě může být vyčerpávající. Umožněte svým spolupracovníkům provádět svou práci a přijímat určité rozhodnutí bez konstantního dohledu.
5.     OURSOURCING: Uvažujte o outsourcingu některých funkcí nebo projektů, které vás zatěžují. Tím uvolníte svůj čas pro strategické rozhodnutí a vedení firmy. "Ideálně dobrých Interim Manažerů - máme jich „pár v rukávu :-)“.
6.     NASTAVTE SI LIMITY: Naučte se říkat „ne“ nadbytečným povinnostem a žádostem, které vás přetěžují.

Je důležité si uvědomit, že úplně eliminovat stres z řízení firmy nemusí být možné, ale správný přístup a strategie mohou značně pomoci snížit jeho negativní dopady na vaše zdraví a životní spokojenost.

Najměte si Manažery, aby firmy řídili za Vás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz