Hlavní obsah
Názory a úvahy

Svoboda sportovce končí tam, kde národ určívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje důležitější povolání nežli profesionální sportovec? Ne! Kluk, který kope do míče je nejvíc. Nikoho nezajímá, zda se nejde v pátek opít chirurg, kterému budete v pondělí ráno ležet na sále, ale nedej bože, aby si zašel na sklenku fotbalista.

Článek

V pondělí nastupuje do práce většina národa. Jak je tedy možné, že bary jsou v pátek a v sobotu plné? Protože my smíme, ale fotbalista nesmí? A kdy vůbec má fotbalista právo žít svůj život?

Na dokumentu o Davidu Beckhamovi mě nejvíce zaujal moment, kdy dospělý člověk během přípravy na MS 8 týdnů nevidí svou přítelkyni a musí prosit u trenéra, jestli za ní může na otočku odletět. Samozřejmě, že nemůže, protože on je přeci profesionální fotbalista. Protože profesionální fotbalista, který nastupuje za národní tým, ztrácí svá práva a v rukách je pevně tiskne trenér a národ.

A ten náš národ právě svírá práva tří mladých, bohatých, talentovaných, úspěšných kluků, kteří jsou uvnitř stejní jako my. A jen chtějí žít svůj život, stejně jako my.

Že kluky čeká nejdůležitější zápas kvalifikace? Ne, život je nejdůležitější zápas a je třeba ho žít tak jak si každý sám přeje. Pokud svým chováním nikomu neubližuji nemusím se nikomu zpovídat. Můj život nepatří národu, ale mně. A trenérovi bych se do základu neměl nominovat tím, že tři dny před zápasem sedím na pokoji, čtu knihu a piju mléko, ale tím, co předvádím na hřišti, protože kvůli tomu tam jsem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz