Hlavní obsah

Katy Perry - Witness (Retro recenze)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Album představuje odklon od jejího popového stylu a snaží se zaměřit na hlubší témata. Nějak ale zapomněla co zač, je Katy Perry.

Článek

Katy Perry si řekla, že je menší čas pro změnu, spíše to ale bylo trochu jinak. Minulé album nemělo tak velký úspěch a hrozilo, že se popová mašina zadře, nastal čas na změnu. Hravé a rádiově přívětivé písničky částečně zmizely a nahradilo je..... prázdno.

Problém nastává, už s první písničkou. „Witness“ má sice působivý text ale minimalistický hudební doprovod, už je horší.

„Hey Hey Hey“ je zatažení za záchranou brzdu a jemné zacouvání k tomu, co mělo úspěch. Písnička přináší intimní text, ve kterém Katy hledá někoho, kdo by ji skutečně viděl a pochopil. Je to příběh o zranitelnosti a hledání opravdového spojení.

„Roulette“ se vrací k tématu žití na hraně a riskování. Opět se ale nejedná o kandidáta na další obří hit.

„Swish Swish“ je pomalejší věc, kterou rozpumpuje až Nicki Minaj. Vše dovršil divoký a barevný klip.

„Déjà Vu“ je pomalá a melancholická písnička. Bohužel, kolem člověka jen neškodně propluje. Katy Perry zde zpívá o opakování stejných chyb ve vztazích.

„Power“ je dalším pokusem o hymnu s tématem emancipace. Opět ale snaha vyznívá naprázdno.

„Mind Maze“ je experimentální skladbou, aspoň na poměry Katy Perry. Text se zabývá vlastním vnitřním světem a pocity zmatku. Použitím různých zvuků a modulátorů hlasu se docílilo atmosféry starších sci-fi filmů.

„Miss You More“ je baladou o zlomených srdcích. Píseň je o vzpomínkách na starý vztah a bolesti, které přetrvávají.

„Chained to the Rhythm“ je odlehčenou písní, aspoň na první pohled. Text sklouzne až politickému komentáři. Rozverná hudba ale zůstává, což působí zajímavý kontrast. Hostující Skip Marley je jen finální tečkou. Píseň se dočkala i barevného a nákladného klipu.

„Tsunami“ je plná vodních metafor, která je o lásce ale zachází i poněkud dál. Minimalistická produkce zdůrazňuje text této písně.

„Bon Appétit“ je hravá píseň plná dvojznačných narážek, kde jídlo slouží jako metafora pro touhu. Písničku ale kazí hostující Migos. Jejich „brumlání“ je zde úplně mimo.

„Bigger Than Me“ je o nalezení vyššího smyslu. Má povznášející text.

„Save as Draft“ je introspektivní skladba o nerozhodnosti, zda sdělit své pocity nebo si je nechat raději pro sebe.

„Pendulum“ je další hymnou o přetrvávajícím boji, který každý z nás vede. Důležité je se nevzdávat a dál bojovat.

„Into Me You See“ je snahou o intimní baladu, která uzavírá album. Katy Perry zde zní velmi zajímavě. Je to něžný a dojemný konec alba.


Nové album, mělo být menším milníkem. Rozhodně přestavuje nový směr pro Katy Perry ale ne povedeným.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz