Hlavní obsah

Simpsonovi - Marge Simpsonová

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Marge Simpsonová, jedna z hlavních postav legendárního animovaného seriálu „Simpsonovi“, byla vytvořena Mattem Groeningem. Její příběh je ale daleko zajímavější.

Článek

Groening nakreslil Marge, stejně jako všechny ostatní členy rodiny Simpsonových, jako součást originálního konceptu seriálu, který debutoval 17. prosince 1989 na stanici Fox.

V originálním znění seriálu propůjčuje Marge svůj hlas herečka Julie Kavner. Její hluboký a charakteristický hlas dokonale vystihuje klidnou, ale zásadovou povahu této postavy. Julie Kavner nejenže dabuje Marge, ale také ztvárňuje hlasy jejích sester Patty a Selmy Bouvierových. Pro každou z nich však připravila specifický hlasový projev.

V české verzi seriálu dabuje Marge známý herec a dabér Jiří Lábus. Tato neobvyklá volba a přinesla jedinečný a nezapomenutelný hlasový projev, který českému publiku postavu Marge přiblížil novým způsobem.

Profil postavy

Marge Simpsonová, celým jménem Marjorie Jacqueline Simpsonová (za svobodna Bouvierová), je matkou tří dětí, Barta, Lízy a Maggie. Samozřejmě je i manželkou Homera Simpsona, který k ní patří, už od začátku seriálu. Její ikonický vzhled zahrnuje vysoké modré vlasy ve tvaru včelího úlu, zelené šaty a perlový náhrdelník. Málokdy ji vidíme v jiném oblečení nebo bez jejího specifického účesu. Tato postava představuje typickou americkou ženu z předměstí, ale zároveň ztělesňuje mnoho kvalit, které ji činí jedinečnou a oblíbenou po celém světě.

Marge je často považována za pilíř rodiny Simpsonových. Zatímco Homer je často impulzivní a dělá špatná rozhodnutí. Marge představuje stabilní a morální záchranu rodiny a často jeho průšvihy ve finále vyřeší. Její laskavost a trpělivost jsou nekonečné, což jí často umožňuje držet rodinu pohromadě i v těch nejnáročnějších situacích. Marge je oddaná manželka a matka, která se často vzdává svých vlastních snů a ambicí ve prospěch své rodiny.

V některých dílech se však její sny dostanou na povrch, a my tak můžeme nahlédnout hlouběji do její duše. Na krátkou dobu pracuje jako policistka, realitní makléřka, nebo se dokonce stává umělkyní. Tyto příběhy ukazují, že Marge je mnohem více než jen stereotypní domácí žena. Je to komplexní postava s vlastními touhami a potřebami.

Marge Simpsonová je jedním z nejznámějších televizních matek a její postava je milována fanoušky všech věkových kategorií po celém světě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz