Hlavní obsah
Názory a úvahy

Třetí světová válka: Hrozba války tu vždy byla, je a bude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay, www.pexels.com

Poslední dobou se v médiích neustále objevují články s informacemi, že „třetí světová válka“ už začala, nebo že se blíží. Války tu ale vždycky byly, jsou a budou.

Článek

Poslední dobou se v médiích neustále objevují články s informacemi, že „Třetí světová válka“ už začala nebo že se blíží. Války tu byly, jsou a budou. Co s tím ale naděláme my, obyčejní lidé? Pro nás bude asi nejdůležitější informace, že válka začala a pak naše rozhodnutí, co budeme dělat.

Predikace o možné třetí světové válce se množí po celém světě. Někdo si může myslet, že se jedná o nějaké spekulace. Pokud se ale podíváme, co se děje všude ve světě, je pravděpodobné, že jednou třetí světová válka vypukne. Nikdo nemůže říct kdy. Zítra, za rok nebo třeba za deset let. Německu unikly zpravodajské materiály, které naznačovaly, že Berlín očekává útoky Ruska, které se bude snažit zaútočit na členské státy NATO.

Válka mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás představuje další světový válečný konflikt. Neustálou hrozbou je i Severní Korea pod velením Kim Čong-una. Šéfredaktorka ruského státního vysílání RT Margarita Simonyanová se domnívá, že třetí světová válka vypukne určitě a že začne na Blízkém východě. Reálnou hrozbu další války vidí nizozemský šéf vojenského výboru NATO, Rob Bauer.

O možnosti zhoršení situace a o tom, že se nedá spoléhat na věčný mír, mluvil i náčelník generálního štábu Karel Řehka. Poznamenal také, že v případě, že by došlo ke střetu Ruska s NATO, tak jsme účastníkem války od první vteřiny. To by nebylo moc času pro občany jakkoliv reagovat. Můžeme pouze spoléhat na spoluúčast všech, kdo jsou součástí NATO.

NATO ohlásilo největší manévry od konce studené války, tedy největší vojenské cvičení, které začne příští týden. Zapojí se do něj až devadesát tisíc vojáků všech států Aliance a Švédska. Tato cvičení potrvají zhruba do konce května. My můžeme pouze doufat, že cvičení a simulace dokáže vojáky alespoň trochu připravit na případný konflikt.

Už jsem slyšela názory, co lidé udělají v případě vypuknutí války. Že se seberou a odjedou na bezpečné místo. Kde ale bude zcela bezpečno? Na ráně budou určitě letiště, a tím pádem i letadla. Tak se nabízí cesta autem, ale kam? Sama jsem chvilku přemýšlela nad tím, co udělat. První, co mi proběhlo hlavou, že by celá rodina měla být pohromadě. Byl by čas na to se sjednotit a odjet někam společně?

Myslím, že si asi nikdo z nás nedovede představit, co by se vše ve světě dělo. V případě zapojení těch nejhorších zbraní, kterými disponuje mnoho států, nebude bezpečno nikde. Můžeme si držet pěsti, že se toho nedožijeme. Možná bohatí, kteří mají nakoupené bunkry, tak ti se jistě schovají. A že firmy, které bunkry vyrábí a realizují jejich provedení, určitě vydělávají neuvěřitelné peníze a mají určitě stále co dělat, aby svým klientům zajistili jejich poptávku.

Anketa

Máte představu, co budete dělat, pokud vypukne třetí světová válka?
Ne, nepřemýšlím nad tím.
16,7 %
Ano, nějaký plán máme.
11,1 %
Ne, pokud se tak stane, budeme doma s rodinou.
72,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18 čtenářů.

Zdroje:

https://echo24.cz/a/Hx5u2/zpravy-svet-blizi-se-treti-svetova-valka

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/glosa-zahranicni-glosar-treti-svetova-valka-nemecko-surinam-portugalsko.A240117_105438_zahranicni_bro

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-nato-ohlasilo-nejvetsi-manevry-od-konce-studene-valky-40457801?fbclid=IwAR2jzJQ2vkO3mgvEnbejJDye_8A7uHGDxIPJstN60h8×EPTo6f8lQtnq73s#dop_ab_variant=1164111&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest242_shorts_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz