Hlavní obsah
Aktuální dění

Čiperka Alena Schillerová baví internet, bude z ní premiérka?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Eva Kovaříková, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Místopředsedkyně hnutí ANO Alena Schillerová získává na popularitě mimo jiné svými videi na sociální síti TikTok, které sledují hlavně mladí lidé. Našla tak cestu, jak si získat mladé voliče?

Článek

Dle nejnovějších průzkumů hnutí ANO s přehledem vede ve volebních preferencích. Je otázkou, co za tím stojí. Nemyslím si, že by za tím stála stoupající popularita Andreje Babiše. Mnozí lidé už mají prostě dost vlády Petra Fialy, ačkoliv jsou jejími voliči.

Po prezidentských volbách všichni slavili úspěch vítězství současného prezidenta Petra Pavla a málokdo se pozastavil nad tím, kolik Andrej získal hlasů. Babiš sice prohrál prezidentské volby ve druhém kole, nicméně si svou kampaní získal řadu nových voličů, kteří mu to půjdou hodit i u jiných voleb. Ukázalo se například to, že bodoval ve vyloučených lokalitách, kde byl volen čistě jen proto, že místní jiné kandidáty neznali.

Po jeho neúspěchu se začalo i spekulovat, zda jej v čele hnutí ANO někdo nahradí. Nedávno se v rozhovoru pro CNN Prima News pan Babiš vyjádřil tak, že sice stále zmiňuje tři kandidáty ANO na premiéra, tedy sebe, prvního místopředsedu Karla Havlíčka a šéfku poslaneckého klubu Alenu Schillerovou, nicméně nakonec se rozhodl, že on je lídr, tedy i kandidát na premiéra. Současně však připustil, že pokud by jeho osoba bránila vzniku některých koalic, byl by premiérem někdo jiný.

Stále na větší popularitě získává šéfka poslanců ANO Alena Schillerová. To, že je o ni velký zájem, deklaruje i to, jak se jednu dobu velmi probíralo, kolik peněz z kapes daňových poplatníků utratila za propagační fotky s pávem.

Anketa

Vadila by vám Alena Schillerová na postu premiéra ČR?
ano
87,6 %
ne
10,4 %
asi by byla lepší variantou než Andrej Babiš
0,8 %
asi by byla lepší variantou než Petr Fiala
1 %
je mi to jedno
0,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3428 čtenářů.

Paní Schillerová nelení, je vidět a práce na své propagaci se jí začíná vyplácet. Velmi aktivní je na sociální síti TikTok, kde přispívá svými vtipnými videi, která často směřuje proti Petru Fialovi. A je vidět, že si to i celkem užívá. Hraje si s různými filtry a styl jejího hereckého vystupování místy připomíná filmy Zdeňka Trošky, které jsou u lidí oblíbené.

Na sociálních sítích se pohybují zejména mladí lidé. Možná tak paní Schillerová našla cestu, jak si je získat. Stačí, že budou vědět, že existuje nějaká paní Schillerová, která je vtipná. Během prezidentských voleb to lidé ve vyloučených lokalitách také hodili Andrejovi jen proto, že jej znají. Mladí lidé se často o politiku moc nezajímají, a tak ani nechodí moc k volbám. Mají pocit, že je vlastně jedno, kdo tam bude. Nemusí to souviset s inteligencí, prostě v tomto životním období řeší jiné věci. A pokud se objeví někdo, kdo je pobaví, tak proč mu to z recese nehodit? Jak by dopadly prezidentské volby, kdyby kandidoval Tonda Blaník?

To, jak je humor důležitý, zakusil i současný ukrajinský prezident Zelenskyj, který se před volbami zapsal do povědomí jako komik a bavič. Na vtipech a humoru dokázal výrazně zbohatnout.

Lidé mají už negativních zpráv dost. Chtějí se raději bavit. Paní Schillerové navíc hraje do karet i to, že je žena. Na naší politické scéně chybí nějaká výrazná ženská osobnost. Tou mohla klidně být paní Pekarová Adamová, dokud si to nepokazila výrokem o svetrech. To, jak prahneme po nějaké výrazné ženě ve vysoké politice, ukázaly i prezidentské volby. Mnoho lidí si přálo, abychom také měli svou Čaputovou, proto své hlasy dávalo často paní Nerudové, která bodovala i ve studentských volbách.

Prezidentské volby vyburcovaly mladé lidi, aby šli volit. Budou i v nadcházejících volbách hlasy mladých lidí důležité? Paní Schillerová na tom aktivně pracuje. Hlavní voličskou základnou ANO jsou sice důchodci, nicméně fakt, že se lidé chtějí bavit, jde napříč generacemi. Troufám si tedy říci, že paní Schillerová se vydala správnou cestou a kdo ví, kam až se vypracuje.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz