Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nafrněná Eva Pavlová?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash (autor Jakub Kroul)

Jaká je naše první dáma Eva Pavlová? Stoupla ji její nová role do hlavy? Dle některých jejich přátel je možná už někde jinde, nestýká se s nimi a ani si s nimi nepíše.

Článek

Je to již rok, co Petr Pavel zastává prezidentskou funkci a tak České televize odvysílala rozhovor nejen s panem prezidentem, ale také s první dámou Evou Pavlovou. Rozhovor začal slovy moderátora, že se říká, že za každým úspěšným mužem, hledej ženu. Obrátil se na prezidentský pár s otázkou, zda je to pravda. Zatímco Petr Pavel tuto tezi potvrdil, paní Pavlová skromně dodala, že to vždy pravda není. Následovala pak řada otázek směřující k první dámě. Zpočátku paní Eva působila trochu nervózně. Dá se říci, že rétoricky je obratnější její muž, který s veřejným vystupováním má přeci jen už dlouholetou praxi. Paní Eva je spíše v pozadí. Když si vybavím prezidentskou kampaň, působila na mě paní Eva trochu nevýrazně, možná i trochu ustrašeně. Asi tušila, co ji čeká.

Není tajemstvím, že se po návratu z Bruselu těšila na rodinný život, na to, že si konečně odpočinou. Místo toho ale následovala prezidentská kampaň a tak se oba z flanelových košil převlékli do společenského oblečení. Z manželů se staly veřejné osoby. Paní Eva přiznává, že pro ni bylo těžké vklouznout do této role. Nese to s sebou mnoho povinností, starostí a ztrátu soukromí. Vyjádřila i lítost nad tím, že si někteří jejich přátelé občas postěžují, že se s nimi již nevídají, že se možná změnili. Není to však tím, že by na přátele zapomněli, je to tím, že díky jejich novým rolím nemají čas na přátele a rodinu.

Anketa

Je vám Eva Pavlová sympatická?
Ano
38,7 %
Ne
61,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 35800 čtenářů.

Otázky směřovaly i k tomu, jak to mají nastavené v soukromém životě, zda se doma baví o práci a co pro pana prezidenta jeho žena znamená. Z jejich odpovědí se dalo vycítit, že paní Eva je pro pana prezidenta kotvou, přístavem. Je někým, kdo je pro něj velmi zásadní. Umožňuje mu odprostit se od starostí, udržovat si nadhled, pomáhá mu, aby zůstal takovým, jaký byl. Nebojí se mu upřímně říkat svůj názor, ale nic mu nevnucuje. Dle pana prezidenta to prý občas mezi nimi zajiskří, jsou oba štíři, takže oba mají občas potřebu se prosazovat, nicméně je za to rád. Zdá se, že se doplňují.

Petr Pavel si našel velmi podporující ženu. Svědčí o tom i její reakce na otázku, jak by se tvářila na případnou další prezidentskou kandidaturu svého muže. Na možnost druhého funkčního období svého muže se dívá střízlivě, pokud by byla společenská atmosféra nastavena tak, že je ze strany lidí podpora, opět by svého muže v kandidatuře podpořila.

Paní Eva působí přirozeným dojmem, zdá se, že nemá potřebu si na něco hrát. Nemyslím si, že by jí její role první dámy stoupla do hlavy. Působí velmi skromně. S pobavením říkala, že ji někteří oslovují madam, nicméně pro ni je nevíce příjemné oslovení paní Evo. Zdá se, že má i srdce na pravém místě. Zaměřuje se na pomoc potřebným. Aktivně podporuje zranitelné skupiny. Její škála pomoci je široká. Od dětí až po seniory.

O tom, jaký muž je, hodně vypoví i to, jakou si k sobě zvolí životní partnerku. Hodně patrné to bývá např. u fotbalistů, kteří působí tak, že si svou partnerku nevolí pro to, aby si s ní povídali. Paní Eva sice není až tak výrazná, jako např. Monika Babišová, nicméně je skromná, podporující a ví, kdy je dobré mlčet a kdy si může dovolit říct svůj názor. Se svým mužem působí jako stabilní pár a věřím, že to tak bude i po další roky.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz