Hlavní obsah

Jak téměř ztratit kamaráda. Z korespondence na FB

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Odpověď kamarádovi, který se ideologicky ztratil. Aneb řemeslo má opět zlaté dno. Chci tomu věřit.

Článek

Zdar, kamaráde. Nedá mi to a musím reagovat na tvé příspěvky na FB ohledně výroby uzenin dle zázračných, komunistických norem. Ty jsi přece v té zrůdné době taky chvíli žil a také jsi chodil s rodiči nakupovat, a to ať už oblečení či jídlo anebo nedej bože třeba nové kolo za dobré studijní výsledky nebo jako dárek pod stromeček. Všude jsi slyšel pouze nemáme a přijďte to zkusit za týden, to budeme mít po zboží. Zboží si rozdali prodavači a vedoucí pro své známé a na člověka bez patřičných konexí se jaksi nedostalo.

Podobně to bylo i s normovanými uzeninami. Vím přesně, jak jsme se těšili až budeme na chatě o víkendu o prázdninách opékat buřty ( normované). Jenže soudruzi nějak pozapomněli na to, kolik uzenin může patnáct milionů občanů za měsíc sežrat. Normy byly jen nástroj k šikanování výrobců a přesným návodem, kolik se toho může ukrást. Od Aše po Košice stejné normované, z prominutím, sračky. V civilizované a komunismem nezničené části demokratického světa existují rodinné firmy, které i tři sta let vyrábějí masné delikatesy a jediným kritériem je spokojenost zákazníků!!! Za rádoby delikatesy v našich mnoha masnách a řeznictvích si můžeme sami. Já bych to nekupoval a dotyčný se musí chytit za nos a popřemýšlet, proč nemá kšefty. To je základ tržního hospodářství a fungující společnosti. Přeju ti tolik spokojených zákazníků, že bude fronta od Rabí až do Prahy a všichni budou vědět, že u tebe dostanou kvalitu pod značkou Made in Pavel Tuček a syn! Ne ČSN číslo to a to z roku 1975. 

Ať se ti daří a přijedu okoštovat rád i s celou rodinou. Měj se.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz