Hlavní obsah

Všude dobře, za humny o trochu lépe, můžeme si za to sami

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Při cestování si všimněte nejen památek, ale i lidských vztahů a vztahů k práci. Prospěje nám to všem.

Článek

Je to o lidech. Bolševici zničili všechno na věčné časy a nikdy jinak! Dnes a denně se o tom přesvědčuju u našich západních sousedů. Sedím v cukrárně s pekárnou, objednávám si kávu, dvě celozrnné housky, sýr, máslo a míchaná vajíčka. Zároveň sleduji od mého stolku jednání prodavaček se zákazníky, kteří si kupují pečivo s sebou. Deset druhů chleba a tudíž deset různých receptur. Bravurně a mile vysvětlí každému, kdo si není jistý, co vlastně chce, že ten chléb je žitný, celozrnný, s kváskem a z pece na dřevo nebo elektrické,nejsou nevrlé i když to opakují nesčíslněkrát, usmívají se, chléb na požádání nakrájí a ještě se optá na tloušťku plátků. Potom pozdraví a přidají přání krásného víkendu, jelikož máme dnes pátek. To jsou drobnosti, ale kvůli nim se zákazník rád vrací a nejde do 200 metrů vzdáleného Lidlu, kde by měl nákup za polovic, ale z rozmraženého polotovaru. Jde k odborníkům a rád to zaplatí. A to mluvím o jedné malé cukrárně s pekárnou na konci světa ve Furt im Waldu. Stejnou službu dostanete v 99 procentech u všech místních živnostníků, tradice, profesionalita, odpovědnost vůči firmě, loajalita, preciznost. Užívám si to, cítím se vítán a duše se raduje z pocitu naplněného příjemným lidstvím, které nic nestojí, o to víc ale potěší . Nezničili jim to soudruzi, ta cháska ožralů inspirovaná a řízená z Ruska.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám