Hlavní obsah
Názory a úvahy

Hrůzovlády komunistů jsme si užili dost. V dnešní politice nemají co dělat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: che, CC BY-SA 2.5 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5>, via Wikimedia Commons

Když poslanci KSČM propadli ve volbách, hodně lidí si oddechlo. Jenže komunisté se podobají jistému druhu hmyzu, taky přežijí všechno. Takže jejich předsedkyně vytasila se značkou Stačilo! a procpala se zase do Evropského parlamentu. A chce víc.

Článek

Je to vlastně legrace. Kritici, kteří po minulých parlamentních volbách obviňovali vládní strany z podvodu kvůli předvolebním koalicím, dnes tleskají jiné koalici vedené komunistkou. V čem se liší koalice a koalice? Snad jen v tom, že demokratické koalice mají nějaké ideály.

U komunistů jde jen a jen o osobní prospěch a moc. Na řeči o pomoci sociálně slabým jim může skočit jen velmi naivní volič. Bohužel, i takoví u nás jsou, takže i po tom, co byly zničeny životy řadě lidí jen proto, že s komunisty nechtěli spolupracovat, po politických vraždách a zplundrování ekonomiky mají komunisté tu drzost cpát se opět do vedení země.

S komunisty už jsme si užili své. A stačilo

Podle Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu bylo komunisty v Československu popraveno za politické trestné činy 248 osob. Jedinou ženou mezi nimi byla Milada Horáková, která svou přímostí, inteligencí a věrností ležela Gottwaldovi a dalším aparátčíkům zvlášť v žaludku. Dalších 8 tisíc lidí zemřelo ve vězení a 450 také při pokusech opustit socialistický „ráj“ a odejít za železnou oponu.

Okradení lidí při měnové reformě, zničení přírody, kolektivizace zemědělství systémem po nás potopa a také odevzdání českého nerostného bohatství Sovětskému svazu v podstatě zadarmo, byly strašné. Daleko horší ale byla profízlovaná společnost, kde si nikdo nemohl být jistý, zda na něj StB nedonáší někdo z rodiny, kolegů či sousedů. Systém, kdy doma se říkalo něco jiného než na veřejnosti, kdy svobodně se nedal vyjádřit vlastní názor a členství v komunistické straně bylo víc než vzdělání, zkušenosti a znalosti, zanechalo na českém národu fatální následky až dodnes.

Foto: Josef Hurt, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Za minulého režimu, kdy komunisté vládli, byly v politických procesech odsouzeny tisíce lidí. 248 z nich bylo popraveno.

Rudé zlo se adaptovalo i na dnešní dobu

Komunisté se bohužel naučili velmi rychle využívat nebo až zneužívat všech vymožeností demokracie, aniž by ji při tom skutečně respektovali. Posledním příkladem je vzteklé osočování sociálních demokratů, kteří couvli z jednání o společném postupu levice. Předseda SOCDEM Michal Šmarda si asi na poslední chvíli uvědomil, co jeho straně komunisté v minulosti udělali.

Samozvanou pavlačovou šéfku levice si do kurníku nepustil a udělal dobře. „Rudá Káča“ Kateřina Konečná se s pravidelnou měsíční apanáží z nenáviděného Bruselu v zádech vydala do boje za „levicově-vlasteneckou“ politickou alternativu. Co to asi je? Že by všichni, které ještě nestačil přetáhnout Babiš, Turek a spol., a kterým připadá Okamura málo radikální?

Foto: Miloš SkácelOřez: Martin Tauchman, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Kateřina Konečná se tváří, že KSČM nemá nic společného s předlistopadovou KSČ. Opak je však pravdou. KSČM vznikla v roce 1990 jako přímý nástupce KSČ. V KSČM je také dodnes množství tvrdých stalinistů.

Sázka na bezbřehý populismus a kritiku vlády

Komunisté nenabízejí řešení, jenom v ještě ukřičenější verzi, než má ANO, kritizují vládu. Jejich ekonomické nápady na soběstačnost v globalizovaném světě a sypání peněz úplně všem jsou zhruba stejně úspěšné jako jejich touha po míru v podobě, kdy agresorovi neřeknou, aby toho nechal, ale napadenému vyčítají, že se brání.

Komunisté nemají odborníky, nemají osobnosti a nemají návody, jak se v současném složitém světě vypořádat s problémy. Mají jen schopnost hlasitě kritizovat a neutuchající chuť urvat si kus moci. Naposledy to předvedli v koalici s Babišem, která podle nich nebyla koalice, ale s tehdejší vládou hlasovali velmi poslušně.

Babiš jim na jejich vyděračskou politiku skočil a nejde od něj čekat nic jiného ani v případě, že by sestavoval příští vládu. Ostatně, možná je to tím, že je bývalý agent StB. Díky tomu soudruhům z KSČM nemusí vadit ani fakt, že je to zároveň kapitalista, proti kterým jindy tolik bojují. Pokud jde o jejich osobní prospěch, tak se soudruzi vždycky nějak dohodnou.

Foto: Palfi, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Nedovolme, aby se nástupníci strany, která v Československu utýrala tisíce lidí jen za jejich názory, dostali opět k moci. Politicky nepohodlné KSČ likvidovala například v pracovních táborech v Jáchymově.

Vládu komunistů už nikdy více

Když už jsou komunisté natolik nesoudní a pořád někam kandidují, opravdu je zase budou lidé volit? Nic pro ně neudělají, jde jen o funkce, platy a náhrady. Myslete na to, až vás budou rudé bludičky lákat do ideologického močálu. Jednou jsme se odsud dostali, podruhé už by se nám to povést nemuselo. Komunisté se sice navenek změnili, ale ideologicky jde stále o tu stejnou stranu, jen v bledě modrém. Neudělejme tedy znovu stejnou chybu, jako ve volbách roku 1946, kdy jsme umožnili komunistům na několik desítek let uchvátit moc.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz