Hlavní obsah

Babiš hrdinou okamžiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels, https://pixabay.com/photos/disposal-dump-garbage-junk-1846033/

Těsně po prezidentských volbách se ke štábu profesora Babiše přistavilo popelářské auto, které za souhlasu, jak Babiše, tak Milionu Chvilek, bylo už dva měsíce domluvé pro případ, kdyby pan Babiš náhodou prohrál.

Článek

Pan Andrej je čestný člověk a zdá se, že věděl o svojí prohře už dlouho dopředu. Říkal si, dobře, vypadá to, že asi prohraju. Což o to, na prohře v prezidentských volbách by zase až tolik moc nezáleželo, ale pro pana Babiše to znamenalo hodně, věděl, kam bude muset jít pokud prohraje, ano bude muset do koše.

První návrhy vložení pana profesora Babiše do koše, byly prezentovány jeho odpůrci na shromážděních již několik týdnů před volbami, stále ještě v době kampaně. Tým kolem pana profesora i Babiš samotný, doufal v to, že pokud prohraje, půjde pan Babiš jednoduše domů, to bohužel nebude možné a my to už teď víme.

Pan Babiš bude muset, ať už chce nebo ne, do toho koše jít. Proto domluva se spolkem Milionů Chvilek byla vypilována do nejmenších detailů. Babiš při čtení a seznamováni se se smlouvou jen nevěřícně kroutil hlavou, nelíbilo se mu to, do koše nechtěl. Bohužel s tímto ani sám Babiš nemůže bojovat a stran jeho miliardám, po prohrané bitvě o hrad se nechal umístit do popelářského vozu značky Lancia.

Pro popeláře to byl den jako každý jiný, i když ten den cítili, že je to speciální směna. Přece jenom, ne každý den se poštěstí recyklovat pana Babiše. Bylo nutné jen vymyslet, jak pana Babiše recyklovat bezpečně a neslisovat ho, to samozřejmě nikdo nechtěl a bylo to také to, z čeho měl pan profesor největší strach, nebýt slisován v popelářské voze při převozu na skládku.

Naštěstí už teď víme, že pan Babiš byl v sobotu odpoledne, kolem 14:01, kdy už bylo jasné, že Petra Pavla nedožene, v pořádku a bezpečně dán do koše, vyklopen do popelářského vozu profesionálním týmem popelářů a bezpečně odvezen a uskladněn na skládku za Prahou. Slisován nebyl.
Otázkou zůstává co s panem profesorem Babišem teď. Oficiálně je v koši, lépe řečeno na skládce, jak ovšem víme, bude ho možné recyklovat a znovu použít k původnímu účelu pokud někdo bude chtít.

Babiš je hrdina, dostál svému slovu a nechal se odvézt do koše, i když to dělat nemusel. Ukázal charakter, jaký se v našich končinách jen tak nevidí. Původní Andrej Babiš, který prý lhal a byl nečestný, teď všem svým odpůrcům vlastně ukázal, že charakterové vlastnosti má velmi silné a to v pozitivním slova smyslu.

Teď je už pan profesor Babiš zpátky doma, hlavou se mu určitě honí různé myšlenky o zážitcích z popelářského vozu a skládky. Vnitřně se ale očistil a jako bájný pták Fénix vstane z popela a bude ještě silnější než kdykoliv předtím.

Je dost možné, že jednou napodobí svého skoro jmenovce, seriálového krále slona Babara, ve kterém se podle mnohých pan Babiš vidí. Je to jeho vzor. Je to protipól všech těch Milionů Chvilek a pětikoalice. Je to naděje do budoucna pro téměř dva a půl miliónu občanů, kteří ho volili. K tomu si připočtěme jejich dětí a děti jejich dětí a dá se okázale předpokládat, že Českou republiku čeká zářná budoucnost, kde se už žádný politik nebude vyhazovat do koše ani mít příjmení, které by se s košem rýmovalo. Jak totiž víme, lidé toho dokážou využít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz