Hlavní obsah

Kanárské ostrovy, zima uprostřed léta a celoročně chladné moře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vlachovina, AI generated

Pokud jste milovníci letních dovolených plných vedra a plavání ve vyhřátém moři, tak na Kanárské ostrovy zapomeňte. Bude vám zima jak v chladném moři, tak v ledovém větru.

Článek

hej blbečku Editore ty hajzle dej to do rubriku idiote nebo mi vymaž profil a zablokuj mě ty swině a přestaň wastovat můj čas ty swině

Nějak nechápu proč jsou Kanárské ostrovy tak vyhledávané. Chladné ostrovy na 27. rovnoběžce pro mě byly obrovským zklamáním.

Začalo to pro mě nesnesitelně dlouhým čtyřhodinovým letem na Gran Canaria. Po úporném sledování puntíku GPS na mém mobilu, jsme konečně začali kroužit nad ostrovem. Nic extra to nebylo. Ostrov vypadal velmi nudně, žádná zeleň, jen kus země, pole uprostřed oceánu. Hlavou mi blesklo proč si sakra lidi tady kupují nemovitosti, do krásného ráje to mělo opravdu daleko.

Po přistání jsem se těšil, až otevřou dveře a já pocítím ten vyhřátý, subtropický vzduch. K mému obrovskému překvapení jsem ale byl vystaven ledovému větru a kupodivu moje první myšlenka se stahovala k mikině, kterou jsem si ani původně nechtěl s sebou vzít. Myslel jsem, že bude zbytečně jen zabírat místo v batohu. No, díky Bohu, že jsem ji měl.

V příletové hale u pasové kontroly nás čekal šok. Obrovská, ale skutečně obrovská řada turistů čekající na vstup do země a jen dva celníci. Bylo to neskutečné, v žádné jiné zemi jsem toto neviděl. Moje přítelkyně si chtěla absurdní situaci natočit na video, stejně jako jiní lidé v řadě. Bohužel si otravná pracovnice mé přítelkyně všimla a zavolala policistu, který mou přítelkyni začal odvádět pryč, zatknuli ji. Říkám jim „Kam vedete mou přítelkyni“. Přičemž na mě policista začal řvát ať se vrátím do řady, načež jsem odpověděl své „Ne“. Policista nakonec moji přítelkyni kamsi odvedl, zabavil pas a mobil a říkali, že ji nevpustí do země. To si nakonec museli rozmyslet, jelikož jsme občani EU. V řadě na pasovou kontrolu jsem tedy musel čekat sám. Trvalo to něco málo přes dvě hodiny, bez přehánění. Přistáli jsme před osmou večer a dostali se ven po desáté večer. Začátek dovolené, zatím hrůza.

Venku před letištěm jen pokračoval silný, ledový vítr. Nemohl jsem tomu uvěřit. Ovšem moře je kapitolou samo pro sebe. Teplota vody asi jako na začátku dubna na Kypru, tedy tak tak že to vydržíte. O malých dětech nemluvě, naprosto nevhodné a bez neoprenu nepohodlné. Naštěstí jsem o chladném moři věděl a ty neopreny jsme si vzali. Zklamání to však je. Jak jsem vzpomínal na Mallorcu a jejím krásně vyhřátém moři, kde si hodiny můžete rochnit bez nějakého nepříjemného pocitu. Jako teplota vody 20°C a 28°C je sakra cítitelný rozdíl. Navíc v ledovém větru se v chladné vodě nepříliš dobře plave

Jediné pozitivum na dovolené je pěkný all inclusive hotel s bazénem a skvělým jídlem, ale to najdete všude na světě. Celkově tedy zklamání z chladných Kanárských ostrovů. Vždyť teplota se tady pohybovala jen kolem 24°C, pardon to není léto. Buďte varování všichni milovníci tepla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz