Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Globální oteplování neexistuje. A co když tu je?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: JoshuaWoroniecki, https://pixabay.com/photos/glacier-melting-global-warming-5068893/

Lidská činnost nemá žádný vliv na globální oteplování a všechno je to jen celosvětová bláznivá konspirace nadnárodních korporací, které milují lední medvědy.

Článek

Co to je globální oteplování? Vždyť to neexistuje. Argumenty těch, kteří zpochybňují globální oteplování, jsou vymakané do posledního detailu a určitě podpořené pseudostudiemi malé části k nim přidružených vědců. Zeměkoule se prý oteplovala vždycky a to se děje i teď. Jsme svědky jen obyčejného procesu oteplování a ochlazování planety. My se zrovna náhodou nacházíme v bodu času, kdy se zeměkoule otepluje.

Lidská činnost s oteplováním světa nemá absolutně nic společného, prosím, to je jako byste si pletli jablka s hruškami. Já prostě nechci věřit, že člověk má co dočinění s globální oteplováním. To je příroda sama. Opravdu si myslíte, že my lidstvo, my človíčkové, dokážeme ovlivňovat desetitisícileté klimatické cykly? Jednoduše řečeno, člověk na to má nulový vliv a tečka, říkají sebevědomě.


Milují svůj medium rare steak

Nedokáží si upřít ani jeden řízek týdně. Občané první kategorie, rozumějme ti, co se považují za pravicové, poukazují na svoji svobodu. Vždyť já si můžu jíst kolik masa chci, jsem zaslepený svojí chamtivostí a je mi ukraden dopad na zeměkouli. Je mi jedno, že naše děti budou žít ve světě bez deštných pralesů a mravenečníků. Jako svobodný občan mám nárok na svůj steak denně, peníze na to mám. A co denně, když budu chtít, budu steaky snídat, obědvat a večeřet. Ráno nepropečený „rare“, v poledne „medium“ a večer „well done“.
U přežvykování budu přemýšlet a bude mi to jedno, jak se kácí stromy v deštném pralese v Amazonii, aby se uvolnilo místo pro pěstování sóji a dalších blbostí, co kravičky sežerou.

Jsou to různí Vaclavové Klausové, kteří šíří tyto bludy po českých zemích za pomocí multimediální komunikace. Samozřejmě, v jednom mají pravdu. Zeměkoule se skutečně vždy ochlazovala a oteplovala v cyklech. Dobu ledovou střídalo období mnohem teplejší. Problém však nastává v tom, že tempo oteplování se od počátku člověkem vytvořeného industriálního období nezvykle zrychluje. Vědecky dokázaným důvodem rychlého oteplování planety je vypouštění CO2 do atmosféry a tím způsobený skleníkový efekt. Mimo jiné i přebytečný počet krav a skotu obecně přispívá k globálnímu oteplování. Je to začarovaný kruh mezi krávou a člověčí nenažraností.

Vždyť pokud bude zeměkoule teplejší, tak to nevadí. Bude nám aspoň teplo a třeba se budeme moct, za nějaký čas, koupat v českých rybnících i v říjnu nebo brzkém listopadu, tak jak ve Španělsku. Zní to hezky, ale globální oteplování s sebou přináší extrémy počasí. V létě se například můžeme setkat s extremním suchem nebo naopak s extrémními srážkami. V chudších částech světa můžou takové extrémy způsobit hladomor nebo nemoci.

Co tedy dělat? Jak pomoci planetě Zemi? Za prvé se přestat chovat jako děti a říkat, že když Čína si může stavět nové uhelné elektrárny, tak my taky. Ať si tam v Číně drancují vlastní přírodu, to je jejich problém. A za druhé by se každý měl zamyslet sám nad sebou. Opravdu musím „žrát“ maso každý den? Nemůžu ani jeden den vynechat a zabránit tak dalšímu kácení starodavných deštných pralesů? Když to udělá jeden člověk, nic to nezmění, ale když se pokusí všichni o změnu, tak už se to bude počítat.

Po kom chceme, aby se choval zodpovědně a byl příkladem pro ostatní? Po Africe, Číně nebo Rusku? A nebo to budeme my, Evropa, kterým nebude ukradené, v jakém světě naše děti a děti našich dětí budou jednou žít? Už teď naši vnuci budou žít v horším světě, než v jakém jsme ho přebírali my.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz