Hlavní obsah
Názory a úvahy

Izrael jako viník války na Blízkém východě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Walkerssk, https://pixabay.com/photos/jerusalem-israel-old-town-walls-1712855/

Proč Izrael neustále provokoval Palestince? Proč je už roky utiskuje a potlačuje jejich práva? V konfliktu, který nyní sledujeme, nese 99 % vinu Izrael.

Článek

Rozhodně nepatřím mezi příznivce Islámu, ani žádného jiného náboženství. Naprosto odsuzuju chování a počínání těch zvířat z Palestiny. Všechno tohle je ale chybou Izraele a jeho chování k obyvatelům pásma Gazy.

Člověk by si myslel, že ti blázni, co uznávají právo „šaríja“, jsou horší než Židé. To bohužel k mému zděšení nemusí být vždy pravda. Radikální Židé jsou podle mého názoru někdy horší než radikální muslimové. Velké množství zfanatizovaných Židů neustále staví nové a nové osady na sporných a okupovaných územích Palestiny a tím je roky a roky provokuje a ukrajuje jejich území.

Židé věří, že tato země, tento „land“ je jejich a to z vůle Boží. Jsou přesvědčeni, že toto území prostě patří židovskému národu, protože si to tak Bůh usmyslel, když před 5 tisíci lety stvořil zeměkouli. Naprosto zcestné přesvědčení, které teď stojí životy obyčejných lidí, kteří za nic nemůžou.

Tvrdá odpověď Izraele bombardováním paneláků v Palestině snad dává smysl jen jim. Proč zabíjet další civilisty? Co vyřeší zbouraný panelák v pásmu Gazy? Oko za oko a zub za zub v realitě opravdu nefunguje.

Roky a snad i desetiletí nevhodné chování Izraele musí skončit a oni musí konečně pochopit, že ti Palestinci mají taky svá práva a že by třeba mohly přestat stavět ty přiblblé židovské osady. Pokud obyvatelé Izraele a Palestiny chtějí konečně žít v míru, tak míra fanatizace Židů se musí umírnit. Pořád považuju Židy za ty moudřejší v konfliktu, musí to zaprvé prokázat a zároveň jako moudřejší ustoupit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz