Hlavní obsah
Názory a úvahy

Konečně měl senátor Zwyrtek dobrý nápad ve jménu svobody, ale co záchody?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Vlachovina, vytvořeno pomocí AI v aplikaci Imagine

Děti ze sokolovské základní školy Mechová 10

Dámy a pánové je to tady, Zwyrtek promluvil. Je to roztomilý, pohádkový, fluidní skřítek, zasedající v senátu, který ze sebe chrlí jedno moudro za druhým. Škoda, že takoví Zwyrtři nejsou u moci ve vládě.

Článek

Přestaňte si hrát nebo se dál schovávat. Mluvíme o paní Zwyrtkové ze senátu, která před pár dny na samotném plénu horní komory parlamentu prohlásila, že Romové by měli být segregováni na školách a měli by tedy mít své samostatné třídy. Za mě naprosto skvělý nápad, konečně Zwyrtek něco vymyslel. Neoriginální řešení skřítečka ze senátu má však své úskalí, které autor nedomyslel.


Záchody a prkénka

Bude potřeba úplně změnit dispozici toalet na školách po celé České republice. Nemůžeme přece očekávat, že bílí Češi budou svoji moč sdílet s Romy. To by bylo bláznovství. Takže se budou muset vytvořit a postavit buď záchody zcela nové nebo některé záchody přeonačit na romské. Budeme mít tedy kolik typů záchodů? Bílé dívky, bílí chlapci a Romové? Nevím, to ještě senát České republiky bude muset dořešit. Mimochodem, jestli se budou stavět nové záchody, tak za mě by měly být ty nově postavené přiděleny bílým Čechům a ty staré záchody ať jsou přiděleny Romům.


Učitelé

Ani já, ani Zwyrtek, a ani lid český určitě neočekáváme, že romské třídy budou vyučovat bílí učitelé. Opět, to by přece bylo zcela postavené na hlavu. Bude tedy potřeba naverbovat romské učitele, kteří nejlépe připraví „své žáky“ do života. Pokud nebude dostatek romských učitelů, budeme se muset podívat a eventuálně přivézt nějaké učitele z Indie nebo tak. Zároveň bude potřeba vystavět nové kabinety pro Romské a barevné učitele, kterým se během pár týdnů bude lidově říkat „RBUčka“.


Jídelny a příbory

Je naprosto nevhodně, aby bílí čeští žáci obědvali s romskými žáky v jedné jídelně. Bude se muset zase něco vymyslet, aby se tyto dvě skupiny nikdy nedostaly do bližšího kontaktu. To samé se týká sdílení vidliček. Nože a lžíce prý nevadí.

Pan Zwyrtek se v senátu bohužel nevyjádřil jak to bude s dalšími rasami, které v českém školství existují. Neumím si však reálně představit, kolik typů záchodů bychom museli vystavět pro další etnika. Suma sumárum, nápad Zwyrtka daňové poplatníky bude sice stát hodně peněz, ale bude sloužit vyššímu účelu, svobodě…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz