Hlavní obsah
Cestování

Pika pika aneb dovolenou ve Valencii probrečíte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: PangeaHPhotography, https://pixabay.com/photos/buildings-beach-sea-port-coast-6270987/

Medúzy v teplém srpnovém moři jsou na jihu Evropy běžné. Ovšem, i když se jim fyzicky vyhnete, stejně vás čeká pika pika, tedy nepříjemné štípání na genitáliích

Článek

Celou dobu jsem si myslel, že pika pika je pouze zvuk, který vytváří legendární pokémon Pikachu. Ve Španělsku to však znamená štípání po celém těle, hlavně bohužel na genitáliích, způsobené přílišným výskytem medúz a chemikáliích, které tito mořští tvorečci vypouštějí.

Valencie je opravdu krásné město. Písečné a „semi“ písečné pláže přímo vybízí k letnímu koupání v nazelenalé vodě. V srpnu vás sice neosvěží, protože teplota vody se pohybuje kolem 28°C, ale i tak to je moře.

Bohužel ve vodě příliš dlouho nevydržíte. Nevydržel by to ani Sandokan. Už po minutě ve vodě začněte cítit po celém těle takové otravné štípání. Ignorovat se to opravdu nedá. Nejdříve si budete myslet, že to možná slaná voda svou solí dráždí vaši kůži. Zkusíte ze všech sil plavat a užívat si křišťálového moře. Bohužel po třech minutách už to nezvládáte. Bolest vás přemůže a způsobí vám grimasu v obličeji, se kterou budete rychle hledat sprchu, abyste si opláchly svoje intimní části těla.

Bolest je to opravdu nesnesitelná a tak zjistíte, že holt se v moři plavat nedá. Desetitisíce vynaložené na dovolenou přijdou vniveč. Jedinou možností jak se zachránit, je najít jinou pláž desítky kilometrů daleko a doufat v příznivější podmínky. Na Valencii však toto léto už zapomeňte, tedy pokud si chcete užívat vodních radovánek bez bolesti tam, kde to opravdu nechcete

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz