Hlavní obsah
Názory a úvahy

Prestižní držák mikrofonu hrozbou pro ČT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Spoiu23 na Pixabay.com, https://pixabay.com/photos/microphone-voice-sound-equipment-5594702/

Kdo by neznal prestižního držáka mikrofonu v lidské podobě, Xavera Veselého, který v internetové kavárně XTV už několik let bezmyšlenkovitě drží mikrofon svým hostům v rozhovorech, na které se nikdy nepřipravuje.

Článek

Vysoká morální hodnota samozvanému moderátorovi nechybí. Vůbec se neštítí z lidí ždímat peníze, jak jen to jde. Lidmi manipuluje a důvěřiví lidé mu posílají peníze. Ne, XTV není financována Ruskem, ale ruskou situaci využívá ve svůj prospěch, tedy cílí na peněženky diváků, kteří Rusko buďto milují, sympatizují s ním, nebo mají IQ tykve.

Výběr hostů na XTV a na kanálu Xaver live se omezuje na úzký okruh asi 10 lidí, kteří se střídají pořád dokola, a světě div se, všichni to jsou lidé, kterým se například nelíbí, že Ukrajinci si dovolili přijet do České Republiky drahým autem. Ne, auto pěkně za svištění raket nad hlavou prodat, koupit horší, ojeté, a pak doufat, že těch 1000 km do Prahy vydrží spojka.

Pan Xaver se opravdu neostýchá. Teď si dokonce hraje s myšlenkou, že by chtěl být generálním ředitelem České televize. Vodu na jeho mlýn mu přidala nedávná kauza s Markem Wollnerem a Norou Fridrichovou. Víte, Xaver totiž úplně nesnáší pořady Reportéři ČT a 168 hodin. Co na tom, že ještě před půl rokem říkal, že sice Reportéry ČT nemusí, ale že alespoň osobnost Marka Wollnera ho utvrzuje v tom, že je pořad v rukou kvalitního vedoucího. Teď nemine jediný díl, kdy se Xaver a jeho souvěrníci naplno nestrefují do Wollnera, a jsou štěstím bez sebe, že se tato kauza v ČT udála.

Nulový morální kredit a do očí bijící mizerná výchova v dětství pana Xavera se nám ukazuje na dalším skvělém příkladu. V několika nedávných streamech po sobě se pan Xaver obouvá do moderátorky 168 hodin Nory Fridrichové a mluví o ní jako „matraci ČT“. Nechme stranou, že paní Fridrichová je žena a že slušný a dobře vychovaný člověk takto veřejně o ženách nemluví. Nechme stranou, že pro ženy odpudivý Xaver zřejmě o žádnou pořádnou matraci ve formě ženy v životě nenarazil, v jeho případě nezalehl nebo nezadusil.

Nebezpečí ve formě Xavera jako ředitele ČT je obrovské, hrozí zneužití našeho jediného pořádného média zamindrákovaným beta samcem, co by pro kuřecí řízek neváhal udat nejlepšího kamaráda, třeba takového profesora Berana, prestižního specialistu na covid.

Ano, osoby, které obklopují pana Xavera Xaveroviče, jsou právě ti, kteří znevažují očkování a jakékoli restrikce. Co na tom, že by to zachránilo životy, vždyť je to jedno. Pan Xaver se utvrdil z častých rozhovorů se zubařem Romanem Šmuclerem, že jedna zachráněná babička vlastně nic neznamená.

Pan Xaver, chtělo by se říct Smutný, na sobě absolutně nedokáže pracovat, síla vůle rovná se nule. Každodenní vepřovo čokoládový mejdan se u Xavera podepsal na jeho postavě, místo toho, aby na sobě pracoval, tak se vymlouvá a kašle na to, vždyť je to jedno, stejně je pan radní ČT na každé radě viděn s řízkem v puse.

V této nelehké době opravdu nepotřebujeme, aby se na nejvyšší post v ČT dostal člověk s dlouhým vedením. Znamenalo by to okamžité zrušení Otázek Václava Moravce, Newsroomu, 168 hodin a Reportérů ČT. Znamenalo by to posílení vlivu proruských sil v České televizi.

Jak se chce jako ředitel ČT podívat do očí paní Fridrichové? Jak si bude budovat autoritu u zaměstnanců ČT po výlevu na mladou moderátorku Newsroomu, kdy bylo vidět, že Xaver nezvládá nejen svůj apetit, ale i svoje emoce? Svůj mindrák z obezity si neváhá léčit na mladé nezkušené moderátorce, na silnější by si totiž netroufl. A tak člověk, který si dovoluje kandidovat na ředitele ČT, raději bezmezně podlezá bývalému prezidentu Klausovi, kterému drží mikrofon každé tři týdny a teď si brousí zuby na stejný seriál s prezidentem Zemanem.

Xaver by měl ihned zapomenout na pozici ředitele ČT a měl by se věnovat tomu jedinému, co opravdu umí a v čem je užitečný, tedy vyprávění vtipných zážitků a historek baviče Petra Novotného.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz