Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rychlokvaše Danuše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vojtěch Kadlec

Maminčiny rychlovašky Zdroj: https://www.varimesmarcelou.cz/

Čtvrtek je přece malý pátek, říkal jsem si. Tak na chvíli vypni, zapni Seznam a podívej se co je nového. A vida, dlouho očekávané je přece jen na světě - Danuše Nerudová se rozhodla zveřejnit svou kandidaturu do europarlamentu.

Článek

V europarlamentu bývá na růžích ustláno

A je to tak, popřít se to úplně moc dobře nemůže. Ne, že by v českém parlamentu byla makačka, ale přece jenom je asi o krapínek transparentnější a jistý podíl práce vykázat dovede. To se až tak o evropském parlamentu říci nedá. 705 poslanců, 27 výborů, 45 delegací a 7 poslaneckých klubů. Tam už se přece jenom dá ztratit - a přece být cool a in. Své o tom ví i politický turista Jiří Pospíšil, který v cestě za permanentním korytem vyleštil již mnoho klik (ODA, ODS, TOP09) až nakonec skončil právě v europarlamentu a v současné chvíli plní roli jakéhosi konzulárního pracovníka pro ukrajinské záležitosti - prostý a neinformovaný člověk by si ho dle četnosti návštěv ukrajinské ambasády skoro spletl s ukrajinským velvyslancem.

A cool a in chce být i Danuše Nerudová, která si na moderně laděném hávu postavila celou prezidentskou kampaň.

Víťa, Jeník a celá vykutálená parta

Je to vlastně docela švanda. Danuše Nerudová se rozhodla kandidovat právě za „průseráře“ vlády č.1, hnutí STAN. Druhé želízko v ohni bude Jan Farský, který se před nedávnem jaksi zapomněl zmínit, že se za peníze daňových poplatníků bude půl roku vzdělávat na stáži v USA - no co, fakticky by to bylo asi zřejmě podobně užitečné a s podobným výstupem, jako kdyby do USA nikdy neletěl a zůstal v Praze.

To v kombinaci s ženou, co excelovala výroky jako „Mým handcipem je, že jsem mladá a pohledná“ nebo „Kauzu rychlotitulů jsem řešila správně, rektor není manažer“ je opravdu smrtící satirický koktejl. My zdraví čeští chalani a děvčice se tomu samozřejmě náležitě zasmějeme a chtě nechtě situaci přejdeme, nicméně hlavní otázka zní: Není tohle už trochu moc? Myslím, že vládní hnutí napřímo spojené s jednou z největších korupčních kauz za poslední desetiletí, za které kandiduje žena, která nedokázala spolehlivě vysvětlit a vyvrátit korupci na vlastní univerzitě jakožto zástupci do EU je jak by řekl Zdeněk Pohlreich, „docela silný tabák“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz