Hlavní obsah
Lidé a společnost

Výstava a muzeum jako pocta Howardu Carterovi, muži, který objevil Tutanchamonovu hrobku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš

Vraťte se mnou v čase a ponořte se do fascinujícího světa starověkého Egypta na velkolepé výstavě TUTANCHAMON. Tato mimořádná „vitrína“ vás vezme na cestu historií a umožní vám objevit zázraky největšího světového archeologického nálezu.

Článek

Připravte se na to, že budete ohromeni, až se vydáte do pohřebních komor a budete se dívat na poklady legendárního faraona Tutanchamona, přesně tak, jak je před stoletím nalezl renomovaný archeolog Howard Carter.

Výstava Tutanchamon – jeho pohřeb a poklady, slaví výročí tohoto senzačního objevu, nabízí bezkonkurenční příležitost proniknout do jedinečné historické události. S více než 1000 vystavenými exponáty, včetně podmanivé grafiky a poučných videí, budou návštěvníci uchváceni pouhou velikostí a významem této starověké civilizace. Při procházce rozsáhlou výstavní plochou 2000 m² budete mít možnost ponořit se do nádhery a tajemství starověkého Egypta.

Foto: Petr Janaš

Tutanchamon nastoupil na trůn v roce 1332 př.n.l. ve věku 9 let jako jeden z posledních králů 18. dynastie. Jeho otcem byl kacířský král Achnaton, jméno jeho matky je dodnes neznámé.

Tato výstava vzbuzující úctu nabízí nebývalý pohled do života a odkazu Tutanchamona, jednoho z nejslavnějších egyptských faraonů. Od složitě zpracovaných artefaktů a nádherných šperků až po zdobené sarkofágy a propracované pohřební masky, každý exponát vypráví příběh o bohatství, moci a spiritualitě. Pečlivá pozornost k detailu zajišťuje, že návštěvníci mohou skutečně ocenit krásu a řemeslné zpracování těchto starověkých pokladů.

Pro umocnění vašeho zážitku poskytuje výstava bezplatné audio průvodce, kteří vám umožní ponořit se ještě hlouběji do historie a významu každého artefaktu. Tito průvodci nabízejí fascinující pohledy a odborné komentáře, které obohacují vaše chápání tohoto pozoruhodného archeologického nálezu. Ať už jste nadšenci do historie nebo jste prostě jen zvědaví na starověké civilizace, tato výstava jistě podnítí vaši představivost a zanechá ve vás hluboké uznání starověkého Egypta.

Když budete prozkoumávat Tutanchamona – jeho krásu, budete nejen svědky velkoleposti Tutanchamonových pokladů, ale také získáte hlubší pochopení rituálů a přesvědčení, které utvářely starověkou egyptskou kulturu. Od složitých rytin na zdech hrobky až po symbolický význam každého artefaktu, tato výstava nabízí komplexní průzkum této fascinující civilizace.

Foto: Petr Janaš

Jeho smrt je dodnes záhadou. Tutanchamon zemřel po devíti letech na trůně, pravděpodobně na infekci způsobenou otevřeným zraněním kolena.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost vrátit se v čase a být svědky zázraků starověkého Egypta. Naplánujte si svou návštěvu výstavy a připravte se na to, že se přenesete do světa faraonů, pyramid a nadčasové krásy.

Tutanchamon – jeho pohřební poklady

Tato strhující výstava umožňuje návštěvníkům ponořit se do divů starověkého Egypta přesně v okamžiku jeho objevení. Pozoruhodný objev hrobky krále Tutanchamona pocházející ze 14. století před naším letopočtem od té doby udivuje svět. Ačkoli Tutanchamon nebyl nejstarším faraonem, byl nejslavnější poté, co byla odhalena velkolepá zlatá pohřební maska. S více než 1 000 vystavenými artefakty, včetně podmanivé grafiky a informativních videí, budou návštěvníci uchváceni pouhou velikostí a významem této starověké civilizace.

Při procházce rozlehlou výstavní plochou 2 000 m² budete mít příležitost ponořit se do nádhery a tajemství starověkého Egypta. Tato výstava vzbuzující úctu nabízí nebývalý vhled do života a odkazu Tutanchamona, jednoho z nejslavnějších egyptských faraonů. Každý exponát vypráví příběh o bohatství, moci a spiritualitě, od složitě zpracovaných artefaktů a nádherných šperků až po zdobené sarkofágy a propracované pohřební masky. Pečlivá pozornost věnovaná detailům zajišťuje, že návštěvníci mohou skutečně ocenit krásu a řemeslné zpracování těchto starověkých pokladů.

Foto: Petr Janaš

Mnoho artefaktů z „Carterovy místnosti“ nebylo ještě nikdy v muzeích prezentováno. Pomocí vysoce realistických technologií byly vytvořeny dokonalé kopie, které zpřístupňují jedinečný Carterův nález návštěvníkům.

Pro vylepšení vašeho zážitku nabízí výstava bezplatné zvukové průvodce, kteří vám umožní ponořit se ještě hlouběji do historie a významu každého artefaktu. Tito průvodci nabízejí fascinující poznatky a odborné komentáře, které obohatí vaše chápání tohoto pozoruhodného archeologického nálezu. Ať už jste nadšenci do historie nebo jste prostě jen zvědaví na starověké civilizace, tato výstava jistě podnítí vaši představivost a zanechá ve vás hluboké uznání starověkého Egypta.

Při prozkoumávání Tutanchamona – jeho krásy, budete nejen svědky velkoleposti Tutanchamonových pokladů, ale také získáte hlubší pochopení rituálů a přesvědčení, které formovaly staroegyptskou kulturu. Od složitých rytin na zdech hrobky až po symbolický význam každého artefaktu, tato výstava nabízí komplexní průzkum této fascinující civilizace.

Muzeum TUTANCHAMON stojí jako pocta Howardu Carterovi, muži, který objevil Tutanchamonovu hrobku. Tato jedinečná kulturní destinace je jediné muzeum v Egyptě věnované výhradně Howardu Carterovi.

Anketa

Jaký byl váš dojem z výstavy nebo muzea Tutanchamon – jeho pohřeb a poklady?
- nebyl/a jsem ani na výstavě ani v muzeu
5,9 %
- nic moc, čekal/a jsem víc
0 %
- velké nadšení
82,4 %
- teprve se chystám, mám to v plánu
11,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17 čtenářů.

Zdroj: https://egyptianmuseumcairo.eg/, Howard Carter – Wikipedie (wikipedia.org)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz