Hlavní obsah
Knihy a literatura

Hrdinky budoucnosti: Co kdybychom my ženy měly nadlidské schopnosti?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Která z nás by nechtěla oplývat super schopnostmi, kterými se může chlubit například Superman? Ocelové svaly, neuvěřitelná rychlost, nezranitelnost. Co kdyby se stalo něco, co nám umožní tyhle schopnosti mít?

Článek

Představme si to. Stihly bychom uklidit dům za pět vteřin, následně během minuty nakoupit (ta fronta u pokladny by nám trochu pokazila skóre), navařit, oběhnout potřebné kolečko různých vyřizování, bez problému zpacifikovat lupiče na poště nebo jiného ničemu, který by si na nás dovoloval. Sežehnout manžela pohledem, když nechá špinavé ponožky na zemi. Bylo by to super, nebo ne? Ale možná by se v tom našlo i nějaké to úskalí.

Podobný příběh vypráví knižní série Hrdinky budoucnosti. Každá kniha této série má svoji superhrdinku. Jsou to zpočátku ženy se svými běžnými starostmi, každá je jiná, ale všechny tři pojí stejný osud. V určitou chvíli se ocitnou v situaci, která má na svědomí stovky lidských životů. Přežijí jen ony a získávají moc, nad kterou rozum zůstává stát.

Cornelie je se svým příběhem první na řadě. Do onoho osudného dne vedla báječný a dokonalý život, na kterém by nic neměnila. Získáním nadlidských schopností se ale změnilo úplně všechno. Ona je jedna z těch, kdo svoje nové dovednosti odmítá. Lidé se totiž na ni začínají dívat jinak, než před tím, vzbuzuje v okolí strach a společnost neví, co od ní může čekat. A tak mladá žena postupně ztrácí všechno důležité, co v životě měla. Jak se s tím vypořádá a jakým způsobem se rozhodne svoje schopnosti použít?

Rodící se knižní série tak trochu připomíná „marvelovku“ pro ženy. Nenechte se zmást hezky růžovoučkou obálkou, tak růžové to úplně nebude. Autorkou je česká spisovatelka, což by asi jen tak někdo neuhádl, jelikož vystupuje pod nepříliš českým jménem Kristyna Andrews. Čtivost se příběhu rozhodně nedá upřít. Je v něm něco ze života, nechybí milostná linka, a pak samozřejmě to nadpřirozeno, které člověka prostě do jisté míry vždycky láká. Takže pokud jste právě na mateřské dovolené a máte pocit, že nic nestíháte, nebo vás třeba štve šéf v práci a vy máte chuť s ním praštit o zeď, sáhněte po téhle knize, která vám aspoň na chvilku pomůže představit si, že prostě dokážete všechno, co si umanete. Proč se alespoň na chvilku nezasnít a nestát se superhrdinkou? Nemusí to být totiž vždycky nutně muži, kteří mají navrch!

Knižní novinka je nyní k dostání u většiny knihkupců pod názvem HRDINKY BUDOUCNOSTI. Kniha první: NEL - příběh Cornelie Fetterlyové.

E-knihu můžete zakoupit na stránkách nakladatelství Kalitera.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz