Hlavní obsah
Umění a zábava

Básně trochu jinak - V zajetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

„Naší největší svobodou je svoboda zvolit si svůj postoj k životu.“ - neznámý autor

Zkuste si přečíst básničku trochu jinak. Pusťte si hudbu z klipu umístěného pod ní. Zaposlouchejte se, podívejte se na obrázek a začněte číst. Říkávalo se, že slova mají čarovnou moc. Tak je nechte čarovat.

Článek

V zajetí nesmyslných čar se ukrývá tvá láska. Vracím se s tebou k tobě domů, kde sídlí zima. A jen, co noha nohu mine a sníh tiše praská, život jak jaro, léto, podzim - sní si před očima.

Smrt je přímá a nic o sobě neříkává předem. Vyzvánění zvonu ukončívá a všechno změní teď. Ty víš, že smrt skočila do saní, říká jedem. A čekáš, že zastřené jsou oči a tobě zbývá šeď.

A proti tomu okamžiku už neuplatníš sílu svou. A není žádná překážka, ke střetu v cestě zmýlená. Ani oči, co na cestě k tajemství života ti žhnou. Ve smrti plynou proti proudu, jak tvá duše zrozená.

V zajetí nesmyslných čar se láska ukrývala. Bílý havran nad nebem svobodně zakrouží. Přišel jsi najít lásku, i když v zajetí ubývala. Věčným bude ten, kdo si jí životem zaslouží.

Wikipedie - Nesmrtelnost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz