Hlavní obsah
Astrologie

Jaký bude osobní rozvoj podle tarotu Symbolonu pro rok 2024?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wizard Michal by OpenAI DALL-E

Vážení čtenáři, vítám vás u výkladu tarotu pro rok 2024. Pokusím se v něm nastínit, co nás čeká za výzvy v osobním rozvoji během příštího roku. Použiji k tomu tarotové karty ze sady SYMBOLON, které jsou založeny na archetypech.

Článek

Tarot je starobylá metoda věštění, která nám umožňuje nahlédnout do naší podvědomé mysli, a odhalit tak naše skryté touhy, obavy, a potenciály. Tarot nám neříká, co se stane, ale co se může stát, pokud budeme následovat určitou cestu. Tarot nám také nabízí možnost změnit naše osudy, pokud si uvědomíme, co opravdu chceme, a co musíme udělat, abychom toho dosáhli.

Tarot je tedy nástroj, který nám pomáhá poznat sebe sama, a tím i svět kolem nás. Zve nás k zamyšlení, kreativitě, a osobnímu růstu. Také nás učí, že náhoda není náhodná, ale že má smysl a účel.

Kromě toho, u každého měsíce vám nabídnu link na jedno hudební video, které bude ilustrovat náladu a atmosféru, která vás bude provázet v daném měsíci.

LEDEN ČERNÁ MŠE

V lednu jsi ukončil průchod předchozím obdobím, v němž jsi se podřídil nějakému duchovnímu směru nebo učiteli, který ti ukázal cestu k vyššímu pochopení života. To bylo důležité, abys si osvojil nové znalosti a zkušenosti. Ale teď by sis měl uvědomit, že se nemůžeš nechat zotročit svou volbou, a že musíš být otevřený i jiným pohledům a možnostem. V lednu tě čeká výzva, abys se osvobodil od toho, co tě omezuje a celoroční cesta k tomu, abys našel svou vlastní duchovní identitu.

ÚNOR VINA

V únoru se budeš muset vyrovnat s následky svých rozhodnutí, která mohla zranit někoho jiného. Nebudeš se moci vyhnout pocitu viny, ani se vymlouvat na okolnosti. Budeš muset čelit své odpovědnosti, a přijmout důsledky svých činů. Jediný způsob, jak se osvobodit od tíhy viny, je uznat svou chybu, a omluvit se. V únoru tě čeká výzva, abys byl upřímný sám k sobě i k ostatním. V únoru se můžeš naučit, jak být pokorný a také to, jak obrovsky léčivou moc má omluva.

BŘEZEN  SLUŽEBNICE

V březnu se budeš muset smířit s tím, že nemůžeš mít všechno, co bys chtěl. Budeš se muset přizpůsobit realitě, která není ideální, ale je to ta, kterou máš. Budeš se muset spokojit s tím, co ti život dává, a neklást si příliš vysoké nároky. Budeš se muset akceptovat takový, jaký jsi. V březnu budeš muset naslouchat svému rozumu, a ne svým emocím, vášním, nebo touhám. Budeš se muset rozhodnout podle toho, co je pro tebe rozumné a praktické. Což není vždy jednoduché, že? V březnu se můžeš naučit, jak být spokojený a vděčný.

DUBEN ZLATÁ KLEC

V dubnu se budeš muset zaměřit na to, jak zlepšit svůj partnerský vztah nebo přátelství. Budeš se muset snažit dát mu nový smysl, novou kvalitu a novou hloubku. Budeš se muset obětovat a vzdát se něčeho ze své svobody. Pokud to neuděláš, tvůj vztah zůstane bez pevných základů a nebude mít prostor pro růst a rozvoj. Jen v rámci vztahu můžeš najít příčinu svých potíží s hodnotami a vyrovnat se se svou žárlivostí. V dubnu tě tedy čeká výzva, abys byl ochoten investovat do vztahu a naučil jsi se dělat kompromisy. Nejen, že zlepšíš svůj vztah, ale také se naučíš lépe poznat sám sebe a své potřeby. V dubnu se můžeš naučit, jak být lepším partnerem nebo přítelem.

KVĚTEN HEREC

V květnu se budeš muset představit jako někdo, kým ve skutečnosti nejsi. Budeš se muset dostat na jeviště, na němž jsi nikdy předtím nehrál, pohybovat se na něm a hrát svoji roli. Nezáleží na tom, že se necítíš autenticky. Tato scéna je teď tvým domovem, tak se snaž dát do toho všechno. Máš pocit, že to je nesmyslné? Nedělej si starosti. To je teď tvá cesta. Ber se vážně tak, jak to vyžaduje tvá role. V květnu tě čeká výzva, abys byl schopen adaptovat se na různé situace a lidi. Naučit se nové dovednosti, získat nové zkušenosti a poznat nové stránky sebe sama. V květnu se můžeš naučit, jak být flexibilní a sebejistý.

ČERVEN RODINA

V červnu se budeš muset vyrovnat s tím, že si potřebuješ přiznat něco, co je pro tebe důležité. Přiznání znamená, že duševně akceptuješ něco, co tě ovlivňuje, a že se na to spoléháš, i když to neznáš a necháš se unášet proudem života. Věc je ale složitější, protože se v životě objevilo něco Nového, co má své vlastní nároky a podmínky. V červnu tě čeká výzva, abys byl upřímný k sobě i k ostatním. V červnu se můžeš naučit, jak být otevřený a důvěřovat.

ČERVENEC DVĚ KRÁLOVY DĚTI

V červenci se budeš muset vyrovnat s tím, že ne všechno je tak, jak bys si přál. Tvé toužení po lásce a partnerství je teď jen záminkou, která tě má donutit se pohnout a rozvíjet se. Musíš si uvědomit, že žiješ ve světě snů, které neodpovídají realitě. Pokud to neuděláš, ztratíš se v nich a nebudeš schopen vidět pravdu. V červenci tě čeká výzva, abys byl realistický a čelil skutečnosti. A tak se osvobodit od iluzí, které tě brzdí, a najít novou cestu k osobnímu růstu. V červenci se můžeš naučit, jak být sám sebou a autentický.

SRPEN – ČERNÁ MŠE

V první polovině roku jsi prožil období, kdy jsi se řídil nějakou duchovní teorií nebo osobou, která ti ukazovala cestu k hlubšímu poznání. To bylo potřeba, abys si osvojil nové přesvědčení a vědomí. Ale teď by sis měl uvědomit, že se nemůžeš nechat ovládat svou volbou, a že musíš být otevřený i jiným názorům a zkušenostem. Posel bohů Merkur ti nabízí pomoc a chce tě dovést k řešení tvého problému. Jeho zpráva zní: „Podívej se na svou situaci z nadhledu, klidně a nezaujatě. Pak vyjádři své opravdové pocity a motivy a zreviduj je. Zkus čelit realitě svého života a problémům objektivně, racionálně a neutrálně.

V srpnu tě čeká výzva, abys byl schopen se osvobodit od toho, co tě svazuje, a abys našel svou vlastní duchovní cestu. V srpnu se můžeš naučit, jak být nezávislý a kritický.

ZÁŘÍ BOJ

V září se budeš muset postavit za to, co chceš, a vybojovat si svoji pozici. Nebudeš mít nic zadarmo, ani nikdo jiný. Bude to tvrdý a nekompromisní boj, kde půjde o všechno, a kde se budeš muset bránit i útočit. A i když to bude mít tvé vítězství malý nebo možná žádný význam, nebo když to prohraješ, uvědom si, že se na své životní cestě můžeš poučit jen tehdy, když budeš mít odvahu bojovat, a čelit svému soupeři. V září tě čeká výzva, abys byl statečný a bojovný. V září se tak můžeš naučit, jak být silný a odhodlaný.

ŘÍJEN – ZROZENÍ

V říjnu se budeš muset vyrovnat s tím, že potřebuješ přijmout změnu ve svém životě. Tvá stará identita se rozpadá a musíš dovolit, aby se z tebe narodilo něco nového. Něco, co už nemá smysl ve tvém životě, jsi už dokončil. Tvá cesta vyžaduje, abys se zbavil toho, co tě svazuje, a abys se osvobodil. Bude to stát hodně námahy, energie, práce a také utrpení. Ale ty už víš, že se nemůžeš vrátit zpět. V říjnu tě čeká výzva, abys byl otevřený transformaci a růstu. Přijdou nové věci, dokážeš získat nové schopnosti a poznat nové stránky sebe sama. V říjnu se můžeš naučit, jak být odvážný a rozhodný.

LISTOPAD – EROS

V listopadu se budeš muset učit znovu objevovat a prožívat svoji smyslnost. Budeš se muset podívat na to, co ti brání nebo co ti přeháníš ve své sexualitě. Budeš se muset naučit, že Erós je silou, která spojuje to, co bylo rozdělené. V listopadu tě čeká výzva, abys byl otevřený až ke svému jádru a vnímavý. Tím, že prohloubíš svou sexualitu se můžeš naučit nové věci, získat novou radost a poznat nové stránky sebe sama. V listopadu se můžeš naučit, jak být láskyplný a vášnivý.

PROSINEC VINA

V prosinci se budeš muset vyrovnat s tím, že jsi způsobil někomu bolest. Ať už jsi se rozhodl jakkoliv, a o čemkoliv, nebylo to bez následků. Nebudeš se moci vyhnout pocitu viny, ani se očistit od své chyby. Jediný způsob, jak se osvobodit od tíhy viny, je uznat svou chybu, a omluvit se. Na tvé cestě je v tomto roce bylo důležité, abys si uvědomil, jak soutěžíš s ostatními.

Čím se maskuješ, abys vypadal lépe, než jsi ve skutečnosti? Proč to děláš a pro koho? Podívej se na svou pravdivou podobu svých hodnot zpříma! Neukrýváš se za ní jen tvé malé sebevědomí? V prosinci tě proto čeká výzva, abys byl upřímný sám k sobě. Tím se můžeš zbavit staré zátěže, která tě ochromuje a najít novou rovnováhu ve svém životě. V prosinci se můžeš naučit, jak být vyrovnaný.

Jednou větou bych řekl, že hlavním tématem roku 2024 v osobním rozvoji bude:

❤️ Být sám sebou a přijímat změnu. 🦋

To znamená, že se budeme muset naučit, jak být autentičtí, nezávislí, odvážní a flexibilní ve svém životě. Budeme se muset vyrovnat s tím, že život není stálý, ale proměnlivý, a že musíme být otevření novým možnostem a výzvám. Budeme se muset učit, jak růst a rozvíjet se jako lidé, a jak najít smysl a štěstí ve svých vztazích, práci, zdraví a spiritualitě.

Doufám, že vám toto poselství pomůže prožít rok 2024 co nejlépe, a že vám pomůže najít svou cestu k naplnění.

Přeji vám krásný a šťastný rok 2024! 🌟

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz