Hlavní obsah
Názory a úvahy

Potvrzeno. Šéf kanceláře ředitele ČT byl znovu na srazu dezinfoscény. Budu to řešit, vzkazuje Souček

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Zdeněk Šarapatka

Igor Němec

Sobotního mejdanu dezinfoscény a ruské páté kolony ve středočeských Příčovech se opakovaně zúčastnil šéf kanceláře ředitele veřejnoprávní televize Igor Němec. S pověstí ČT si hlavu nedělá.

Článek

Repete. Vlivný šéf kanceláře generálního ředitele ČT a expolitik ODS Igor Němec má svého šéfa „na háku“. Jakkoliv se Jan Souček u jiných zaměstnanců veřejnoprávní televize ohání etickými limity, jeho nejbližší spolupracovník je s nimi zjevně na štíru. Sobotní účast bývalého primátora ODS na Vlasteneckém setkání v Příčovech totiž ukazuje, že halasné mravní odsudky, o něž Jan Souček opírá personální čistky na Kavčích horách, má jen pro nepohodlné moderátory a tváře zpravodajství i publicistiky.

„Igor Němec se rozhoduje sám, kterých setkání se zúčastní. Generální ředitel Jan Souček už jednou s Igorem Němcem probíral, jakých hodnot se hodlá držet a jaké naopak nepřijímá a přijímat nebude. Po návratu z dovolené se s ním setká a bude situaci řešit,“ vzkázala dnes mluvčí ČT Vendula Krejčová. Výmluvnějšího potvrzení, jak opatrně šéf České televize kolem Němce našlapuje, netřeba.

Jak šla instalace Igora Němce, ausgerechnet přítele šéfa poslaneckého klubu ODS Marka Bendy a odtud radního ČT Pavla Matochy, do vlivné pozice v ředitelně televize dohromady s faktem, že komická legenda pražských povodní nalezla zálibu v dezinformačních mejdanech proruských partiček v Příčovech, je nasnadě. Tvrzení, že přátelé mých přátel jsou i mými přáteli, už dávno neplatí jen pro kmotry v Palermu. Mlze, jíž ředitel televize obestřel výběr expolitika do funkce, totiž nevěří snad ani naiva. Sám Souček se také netají záměrem otevřít v České televizi prostor občanům, kteří jsou pod vlivem dezinformací a konspirací.

Jako vždy u Klausových stoupenců nepadlo jablko daleko od stromu. Že Igor Němec defiluje bok po boku s předními kolaboranty a zástupci zdejší ruské páté kolony na vlasteneckém setkání neudivuje. Už v minulosti se exprimátor ODS veřejně navážel do Václava Moravce, že v pořadu Otázky Václava Moravce kritizoval předního protagonistu příčovských selanek a zakladatele tzv. Sdružení bílých heterosexuálních mužů Petra Hampla, prý jako nepatřičného šiřitele pro společnost škodlivých názorů. Expolitik ODS skrze prokremelské Parlamentní listy dokonce naléhal na pozvání Hampla do OVM.

Sám Němec brigádničil za veřejné peníze pro Radu ČT už dříve, když na popud radního Matochy připravoval reakce rady na divácké stížnosti. Kozel se tu stal zahradníkem: reakce na stížnosti na Václava Moravce totiž nevyjímaje. Teď má šéf Součkovy kanceláře na vendetu vůči nepohodlným moderátorům a pořadům dokonce funkci. „Pod šéfa kanceláře nově patří agenda komunikace s diváky a diváckého ombudsmana a dále právní úsek,“ přiznal před časem Jan Souček.

Jen bloud žije v iluzi, že s vlivnou pozicí změnil Igor Němec preference a s nimi kamarády. Reakce mluvčí ČT a  snímky, uveřejněné na sociální síti X, prokázaly další přítomnost nejbližšího spolupracovníka generálního ředitele ČT na srazu tzv. vlastenců, bok po boku se Stanislavem Novotným z proruského Svobodného vysílače či dalšími bizarními figurami dezinfoscény.

Dobré jméno České televize skloňoval Jan Souček ostošest, když zametl s Norou Fridrichovou a jejími 68 hodinami. Zda měří v České televizi dvojím metrem uvidíme: opakovaná účast jeho podřízeného na proruském sabatu svědčí o nulovém respektu k šéfovi a nezávislosti veřejnoprávní televize jméno určitě nedělá. „Česká televize je zaoceánský parník,“ říkává Jan Souček se zřejmým důrazem na velikost kapitána. O kurzu nikde ani slovo. Tenhle kolos totiž pluje už s jistotou na východ.

Foto: Jiří Kožený, síť X

Vlastenecké setkání v Příčovech, 17. 8. 2024

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz