Hlavní obsah
Názory a úvahy

Generál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Karel Řehka

„Že Řehku a Černochovou ostouzí kdekterý hemoroid Putina, je echem kolaborace s agresorem. Nebo chudoby ducha zbabělců, co za bůček s ‚lahváčem‘ prodají matku. Natož vlast. Pan Kubek je další „vlastenec“ z leknutí.

Článek

Ne psík partají, co dává pac za frčky. Zato prototyp odvahy, co kašle na „body“ a žije pro zemi. Karel Řehka je voják par excellence. Lekci cti od něj dostal už Zaorálek. „Stydím se a mám vztek“, reagoval tenkrát na ministrův tlak opustit misi spojenců. Náčelníkem generálního štábu se Řehka nestal, aby ladil s kostýmem ministryně obrany. Naopak, Jana Černochová vsadila na mravní a profesní jistotu: generál má zkušenosti a západní hodnoty. Plus zásluhy: osmačtyřicetiletého vojáka zdobí (sic!) šestnáct tvrdě odpracovaných medailí.

Že je terčem urážek zdejší ruské páté kolony nepřekvapuje. Coby exšéf úřadu pro kybernetickou bezpečnost jí vidí do talíře a jako náčelník „genštábu“ ji už doslova irituje Naposledy kvůli chystaným nácvikům odvodů s dobrovolnou účastí lékařů. Jakkoliv se to špatně poslouchá, mladý generál zásadně nemlží a s fakty se nemaže. Za rohem zuří VÁLKA a byť jsme v NATO, země musí být připravena na nejhorší: Rus má chuť ovládnout Evropu. A Číňan mu je nakloněn. „Putin chce vybudovat ruské impérium od Vladivostoku až po portugalský Lisabon a novou, „otevřenou Eurasii“, přiznal místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Medveděv. A Si Ťin-pching v Pekingu prohlásil, že se Čína připravuje na válku.

Květnové armádní cvičení má proto prověřit připravenost na odvody v případě ohrožení státu. Že Řehku a Černochovou veřejně ostouzí kdekterý hemoroid Putina, je echem kolaborace s agresorem. Nebo chudoby ducha zbabělců, co za bůček s ‚lahváčem‘ prodají matku. Natož vlast. Že chce účast lékařů na nácviku odvodů pro případ válečného stavu bojkotovat jejich „prezident“ je ale otřesné. „Nejsme ve válečném stavu ani ve stavu ohrožení…Vyzveme lékaře, aby výzvu armády ignorovali“, rozjel se v médiích Kubek. Je jako tři opice z japonské svatyně. Neslyší zlo, nevidí zlo, nemluví zlo. Zato mu vydatně pomáhá.

Pan Kubek je další „vlastenec“ z leknutí. Namísto apelu na pomoc lékařů větší bezpečnosti země je nabádá k opaku. Pro radost krysařů proruských fanklubů. „Souhrn opatření k zajištění svrchovanosti, územní celistvosti, principů demokracie a právního státu, ochrany života obyvatel a jejich majetku před vnějším napadením“, zní definice obrany státu. Nic pro populistu Kubka. Čest si tak čeští lékaři musí hájit sami. Díky, doktoři…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz