Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lhůta prošla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Newsroom ČT24 (se souhlasem)

Útok na soud

Útok na soud ukazuje, že stát je k ruské páté koloně stále velkorysý.

Článek

Nechtěli „mučedníky“, mají z nich agresory. Fyzický útok lůzy na soud s Peterkovou už není jen důsledkem vymytých mozků, stižených kremelskou propagandou. Agresivitu ruské páté kolony a její hvězdnou pěchotu má z části na svědomí i přepálená velkorysost státu.

S jídlem roste chuť a skóre justice je zoufalé: gauneři s podmínkou za adoraci ruských zvěrstev a „čištění Ukrajiny od fašistů“ z ní mají… legraci. Kdekterý grázl šíří z auta nebo v ulicích či na „setkání s občany“ urážky a výhrůžky státním zástupcům a soudcům svých kauz, horuje pro převrat, stupňuje nenávist proti válkou zmítanému národu a blahořečí Putina.

Beztrestnost je vzájemně posiluje: důkazy vídáme na „sockách“ a dezinfowebech. Čekat na proměnu jejich podmínek v tvrdý trest je tu marnost nad marnost. Zda jde jen o justiční liknavost, nedejbože o protivládní sympatie v řadách policie, resp. státních zástupců nebo absenci jasného názoru koaliční vlády na meze zneužívání svobody projevu ke kolaboraci s válečným zločinem, nevíme.

Přešlapování a obavy koalice tlačit na striktní vymáhání zákonů proti schvalování genocidy a šíření nenávisti „jen“ kvůli řezu v rozpočtu republiky zplundrované Babišem ale zadělá zemi na dramatický problém: když ne na občanskou válku, pak na proruskou vládu lůzy s Gottwaldy v čele. Nezamést s těmi, co terorizují instituce státu i korporát blbostmi o československém občanství nebo vyrážejí dveře soudních síní a soudcům jejich ikon tam nadávají do „fašistických sviní“, se nedá vysedět. Lhůta prošla. Politické debaty nad rozdělenou společností jsou k ničemu, jde o bezpečnost země.

Kdo, když ne ty, vládo. A kdy, když ne dnes ?!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz