Hlavní obsah
Názory a úvahy

Psychiatrie ve službách Putina? Příklady jsou. I v pražských Bohnicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bohnice.cz

Bohnice

Že v textových diskuzích proruské hvězdné pěchoty vyniká agresivitou a „diagnostikou“ na dálku i primář akutní péče Psychiatrické nemocnice v pražských Bohnicích Richard Krombholz, je ale varovným déjàvu. Zneužívání psychiatrie tu už bylo.

Článek

Netleskáš Putinovi? Jsi „magor“. V diskuzích pod články jsme uvykli lecčemu. Sprostotě, výhrůžkám i lidovým „diagnózám“ za postoj ke zradě. Sítě jsou kolbištěm kritiky, kde „teče krev“ v bojích o metr pravdy s ruskou propagandou a její pátou kolonou. Meze se ničemu nekladou: věší se, střílí se, mrzačí, znásilňuje a fackuje na dálku. Lůza v tom extra vyniká: když neserve z muzea národa ukrajinskou vlajku, vybíjí si frustraci na textech s násilím. Impulsy nechybí: pro tučné koryto a zduřelé ambice ji k agresi pobízí pohůnci Putina. A Babiš, popravčí prosperity.

Že v textových diskuzích jejich hvězdné pěchoty vyniká agresivitou a „diagnostikou“ na dálku (sic!) už i primář akutní péče Psychiatrické nemocnice v pražských Bohnicích Richard Krombholz je ale varovným déjà vu. Pamětníci vědí: zneužívání psychiatrie patřilo mezi nejodpornější praktiky likvidace kritiků od Gottwalda po Husáka. „Na švestkách“ nachytal gerontopsychiatra novinářský kolega Jiří X. Doležal, když jej konfrontoval s jeho veřejnými výroky. „Ona je tak hloupá, že jeden Pekar-Adam by mohl být jednotkou blbosti“, píše mj. chlápek, ověšený tituly MUDr., MBA, LL.M. K článku autora těchto řádek o šéfovi lékařské komory, který v čase eskalace ruských výhrůžek Evropě nabádá kolegy k odmítání armádní výzvy k dobrovolné součinnosti lékařů při vojenských odvodech, pak primář psychiatrie veřejně píše: „Autor je mentálně zaostalý na úrovni těžké mentální retardace. Kolegu Kubka znám přes 30 let a je to slušný člověk. Zato autor komentáře je celkem obecně znám jako magor“.

Jakkoliv pak bral Krombholz v rozhovoru s novinářem zpátečku, závan normalizačních praktik nevyvětrá jen plytkým řečněním ze strachu o místo. Na Doležalovu otázku, jaké nové diagnostické metody v Psychiatrické nemocnici Bohnice používá, že je schopen diagnostikovat těžkou mentální retardaci z plně souvislého a smysluplného textu, se geroj z Bohnic kaje skrz peníze: „Tady bych chtěl zvážnět a říct, že se za to omlouvám. Je to nešťastné vyjádření, byla to moje chyba a neměl jsem to psát. Já se za to panu Šarapatkovi omlouvám. Na důkaz toho, že omluvu myslím upřímně, jsem poslal i nějaký obnos na váš transparentní účet (pozn. deníku Forum 24, kde text vyšel)“.

Primář Krombholz po sobě uklízí náramně rychle a jede se dál. U textu Novinek, že Rusko rozmístí v Bělorusku taktické jaderné zbraně a  Putin se domluvil s Lukašenkem, má stejně jasno: „A může se tomu někdo divit???“. Kam až jsou lidé jako psychiatr Krombholz schopni zajít, ukáže politický vývoj v zemi. Psychiatrie ve službách moci a zločinných režimů tu už byla a příklady táhnou. Občané, bděte!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz