Hlavní obsah
Názory a úvahy

Úklid vázne. Košťata do ruky, vládo!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hnutí ANO

Babiš a Michl

Místo řezu na začátku, po inventuře Burešovy rozkrádačky, se jde od zdi ke zdi. Ze škrtů strach, pak ne, potom přidat, zase ubrat a když je nula na obzoru, tak zas říznout. A lůzry podprůměru, co zplundrovali státní kasu, se k tomu nechat okopávat.

Článek

Jarní úklid. Pamětníci vědí: špína šera musí z domu pryč. Nic pro dlouhé nehty a kvartýr s bincem, zato venku hogofogo. Navrch huj a dole fuj. V politice platí dvakrát: kdo čekal savo, kde kálel Babiš se Zemanem, čeká marně. Grunt vázne a špína houstne: místo kartáče a vody se šolichá prach na povrchu.

Zvolili jsme četu slibu, že uklidí republiku. A když jde na věc, špinavci ji drží v šachu. Mají na to instrumenty: ve sněmovně lehnou na zem a z baráku je nevymeteš. Problém je i uvnitř čety: část se mucká s ANO v koutě a poctivci v ní mají smůlu. Savo nikde a zápach sílí. A infikuje víru v zítřky.

Příkladů jsou hned mraky. Místo řezu na začátku, po inventuře Burešovy celostátní rozkrádačky, se jde ode zdi ke zdi. Ze škrtů strach, pak ne, potom přidat, na to ubrat a když je nula na obzoru, tak zas říznout. A lůzry podprůměru, co zplundrovali státní kasu, se navrch nechat okopávat.

Úklid nikde ani v národní bance: grázlův mopslík stále v čele. Zato „bártr“ vyšel: za tučný flek pro Zemanovu podržtašku je z Babišova poradce Babišův guvernér. Misi plní na jedničku: nedělá nic, Ústava neústava. A vládu kope do kolenou. Za inflaci, jež je jeho kafe ze zákona. Čím hůř tím líp, drží Michl linku ANO. A místo aby odvolal nekompetentního slouhu oligarchy, který podřezává větev vlastní zemi, plísní prezident (sic!) vládu za slabou komunikaci inflace s občany.

Jinde se přitom činí skvěle. Tady se voják hodí: NATO, Evropa a Ukrajina si oddychly. Spolu s vládou mají na Pražském hradě místo kolaboranta spojence. Kde září Pavel a Černochová, ale selhává hlavní partaj koalice. Fialova stratéga boje s dezinformacemi nechala umlátit čepicemi lůzy a ruské propagandy. A „konzervativci“ uvnitř ji označili za „konec svobody slova“. Experta Klímu nepodrželi, strategie umřela. A Rus dál řádí jako černá ruka. Místo vypnutí jeho propagandy tu dál kvetou lži na úkor bezpečnosti státu.

Neuklízí se ani v mediálních radách. V Radě ČT dál vysedávají pohrobci ANO a SPD. Matocha, X. Veselý, Šlégr, Bradáč ad., kteří způsobili milionovou škodu státu. Podle rozsudku Nejvyššího správního soudu nezákonně odvolali dozorčí komisi rady a občany tak připravili o víc jak tři miliony korun. Dál přitom nerušeně šikanují generálního ředitele televize a lezou už i do soukromí moderátorů. Na sockách lustrují Železného, Fridrichovou, Moravce, Řezníčka, Rosího, ad. „Stydím se za to, že ve vysílání ČT zazněla označení dezinformátoři a proruští aktivisté“, horlí v radě její člen, Kojzar českých kolaborantů Xaver Veselý. A nový zákon o ČT pořád nikde. Měl být v lednu. Potom v dubnu. Nakonec prý v říjnu. Blokuje ho „opozice“, zatímco vládní koalice vzdala sněmovní „spacáky“ a nechá se tlačit k nehorázným kompromisům. Babiš přitom hraje o vliv na veřejnoprávní vysílání: už za měsíc volí rada na Kavčích horách nového ředitele. A bez zákona může zvítězit jeho klika v Radě ČT a poddajný kandidát.

Proč má šanci je vidět jinde. Sněmovní tamtamy bijí na poplach: pokus stran vládní koalice o odvolání Babišova pomocníka v kampani, Daniela Köppla z Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, prý dojel na vlastní řady. „Konzervativci“ mezi poslanci největší vládní strany prý našli porozumění pro blokaci jeho odvolání „konzervativci“ největší strany opozice. ANO. A Köppl v radě zůstává…

Přesto vládní koalici podporujme. Ač je „měkká“, až běda, lepší tu teď nebude. Uklízí sice bídně a čas jí běží, ale směr, jenž tu bez ní hrozí, má zrůdné obrysy: Babiš je Orbán a Orbán je Putin. Úkrok k Rusku, odklon od Evropy a lavírování v NATO ve jménu „míru“ by vedl zemi s Babišem do mizérie Putinovy gubernie. Už není čas na ohledy, lhůta prošla. A naše důvěra není ležák v krámě. Na zteč, vládo!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz