Hlavní obsah
Sport

Klokani setnuti hned v úvodu. Ďolíček vzpomíná na pocit z výhry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl-Jindřich Jager

Ve 21. kole Fortuna ligy hostila Bohemians Praha Viktorku Plzeň. První utkání mezi těmito týmy ve Štruncových sadech se povedlo Plzni, která po gólech Durosinmiho a Cadua přejela klokany rozdílem dvěma gólů.

Článek

Bohemka si drží střed tabulky a po třech zápasech plných remíz si doma přála konečně vyhrát. To si uvědomuje i Jaroslav Veselý, který se se svým týmem do odvetného utkání připravil. Viktoriáni si v minulém kole spravili po domácí remíze chuť ve Zlíně, kde těsně vyhráli 0:1. Ani svěřenci Miroslava Koubka nepřijeli do pražských Vršovic s jiným cílem než vyhrát.

Po 12 minutách bylo rozhodnuto

Zápas začal později, protože nebylo vidno přes kouř z dýmovnic. Výkop měla Plzeň, úvod se jí ale nepovedl a hned šli do útoku Pražané, kteří si dobře drželi míč a dokázali pozdravit lehkou střelou gólmana Jedličku. Po pěti minutách hry Cadu vybojoval míč a nahrál do volného prostoru za obranu domácího celku na Tomáše Chorého, který pálil na vzdálenější tyč a propálil Reichlovu bránu (0-1). Hráči Bohemky v úvodních 10 minutách dobře drželi balón na svých kopačkách, jenomže Plzeňáci dotírali ze všech stran. Ovšem ve 12. minutě nabídl centr z levé strany do vápna Mosquera na nabíhajícího Šulce, který si poradil a vstřelil druhý gól zápasu (0:2). I přes to, že Viktoriáni vsítili dvě branky, tak hráči Bohemky si v prvním poločase vytvořili více šancí, ale tu aktuálně nejvíc zlobí finální koncovka a k rozvlnění sítě jim hodně chybělo.

V 17. minutě hry dostal Matoušek míč do běhu, jenže rozeběhnutý Hranáč ho odstavil a kulhající domácí byl střídán za Roberta Hrubého. Tento čin se nelíbil fanouškům Bohemians, kteří vypískávali rozhodnutí rozhodčího. Fotbal se hrál hodně nahoru a dolů. I když klokani soupeřovu bránu ohrozili jen jednou, dokázali znepříjemnit situace v defenzívě Viktorky. První ligu ochutnal dnes i Cheick Souaré, který se srazil na útočné polovině s Köstlem, po lehkém ošetření byl v pořádku. Po několika minutách před velkým vápnem Jemelka srazil k zemi jednoho z klokanů a ti měli dobrou možnost reagovat na dvougólové vedení Viktorie, míč na bránu pálil Kovařík, který ji jen těsně minul, akce ještě pokračovala, ale Pražané nedokázali nic vymyslet a míč převzali hráči Viktorky.

Klokani si v prvním poločase vytvářeli dobré šance na bránu soupeře, ta zásadní mohla přijít v závěru poločasu. Dokázali uzavřít Plzeň v obranné fázi, ale to si obránci západočeského klubu pohlídali. Z posledních duelů je známo, že hráči Bohemky v úvodních 45 minutách zápasu nedokážou dát gól, a to si nesou do šatny. V pětiminutovém nastavení nám ještě Viktoriáni nabídli ofsajdový centr do vápna. Hráči v zelenobílém odehráli dobrý první poločas, ač to teda do brány nevedlo. Zbytek nastavených minut už nic moc nenabídl a do kabin se šlo za stavu 0:2 pro Plzeň.

Chybějící koncovka gól nepřinese

Druhý poločas rozehráli hráči Bohemky a hned si vytvořili šanci, kterou jim překazili hosté. Klokani potřebovali dobrý vstup do druhého poločasu, aby chytli tempo hry, jenže dobré postavení plzeňských hráčů, kteří je nepustili na bránu, jim všechno stěžovalo. Jediný Hybš, který vzal několikrát míč na sebe a bojoval ve velkém vápnu s míčem, vybojoval roh pro svůj tým, kde mohli ohrozit Jedličkovu bránu. Tyto situace, ale vždy skončily odkopem bránicích hráčů, ofsajdem, nebo rukou útočníka ve vápně. Kovaříkova nabídka do vápna mohla znamenat první gól pro klokany, jenže výborná obrana Viktorie si dokázala poradit. Oba týmy hrály kvalitní a napínavý zápas.

Po hodině hry se do šancí často dostávali hráči Bohemky, jenomže chyběla klíčová přihrávka na gól, kterou nebyl schopný nikdo vymyslet. Klokani zahráli deset rohových kopů, odehráli skvělý zápas. Upřímně si myslím, že je škoda, že se gólově neprosadili. Na hranici šestnáctky se ještě ve zbylých 10 minutách blýskl Hybš, který kříženou střelou zakončil jednu z mála střel, bohužel míč letěl mimo bránu. Tlak hráčů Bohemky se na závěr zápasu opět zvedl, ale po nevydařené šanci se Vydra dostal do úniku na Reichlovu bránu. Plzeňský útoční ale nešťastně zakopnul a nakonec se na 0:3 nezvyšovalo. Po několika minutách se znovu ozval Hybš, který podruhé vystřelil křížovou ránou na bránu. S tím si ale poradil Martin Jedlička. Na závěr ještě vystřelil Kozák na plzeňského gólmana, který lapil jeho střelu do svých rukavic a ve stejný moment rozhodčí ukončil zápas..

Martin Jedlička v jiném dresu zpět na místě činu

Jedlička, patří Viktorii, byl v letech 2022/23 na hostování právě v Bohemce, odkud se po zimní části vrátil zpět do Plzně. Ve třetím zápase vychytal svou druhou nulu, ve Štruncových sadech působí jako první gólman a má možnost se ukázat po odchodu Jindřicha Staňka. Jedlička měl v Bohemians vydařené období a zatím to vypadá, že v něm chce pokračovat i na západu Čech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz