Hlavní obsah
Cestování

Evropské Maledivy na dosah ruky: Canal d'Amour je opředen bohatou historií a romantickou pověrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/public domain

Pomalu, ale jistě jsme se rozloučili se zimou a nyní je čas, abychom si mohli dopřát sluncem zalité oblohy. Řecko je jednou z nejkrásnějších zemí právě pro takový odpočinek.Výhodou je, že sezóna začíná a nemusíte se tedy obávat přeplněných pláží.

Článek

V Řecku se teploty v jarních měsících mohou vyšplhat až na příjemných 24 stupňů, v některých oblastech dokonce i výše. V tomto období se země začíná připravovat na horké a suché léto. Právě proto je Řecko právem považováno za jednu z nejkrásnějších destinací určenou pro klidnou dovolenou a relax. V této zemi si přijdou na své všechny věkové skupiny, ale i milovníci historie.

Místo, kde naleznete ráj na zemi

Na neskutečné zážitky se mohou připravit i ti, kteří hledají klid a odpočinek na čistých plážích. Ačkoliv je Řecko plné zajímavých památek, ostrov Korfu je jedním z nejkrásnějších ostrovů této země. Samotný ostrov Korfu má bohatou historii, kterou často opěvovali básníci a spisovatelé z různých zemí. Podle Homéra se na Korfu nacházel Fajákovský ostrov, kde byla poslední zastávka Odyssea na jeho cestě domů z trojské války.

Dále se traduje, že na toto místo zavítali Argonauti s Iásonem a Médeiou, když utíkali se zlatým rounem. Mnoho významných osobností nadchla krása tohoto města, která se prolíná právě s historií. Krásu ostrova obdivovali i významný spisovatelé Goethe a Wilde. Část svého života zde strávila i manželka rakouského císaře Františka Josefa I., Alžběta – Sissi, a to na zámku Achilion, kam se ročně vydají statisíce turistů.

Je nazýván také jako smaragdový ostrov

Korfu je známý také pod řeckým názvem Kerkyra. Jedná se o druhý největší ostrov Jónského souostroví. Na jihu ostrova je krajina s mírnými zelenými kopečky a strmé vápencové pohoří se vypíná na severní straně ostrova. Toto pohoří je bohatě pokryto subtropickou vegetací. Díky svému rozsáhlému lesnatému porostu, který zahrnuje hlavně cypřiše, olivy a pomerančovníky, je Korfu často nazýván jako smaragdový ostrov, který je oblíbený hlavně pro svou typickou přírodu, příjemné klima a nádherné bílé písečné a oblázkové pláže.

Foto: Pixabay/Public domain

Korfu je stále častěji vyhledávaným ostrovem. Ostrov lásky, kde si lidé mohou užívat azurově čistou vodu a naprostého klidu během svého odpočinku.

Ty lemuje průzračné azurově modré moře.Když vám vyjde čas, můžete také navštívit zátoku Agni, která se nachází na severovýchodním pobřeží tohoto ostrova. V historické rybářské vesnici můžete nahlédnout do života místních obyvatel, pokochat se jedinečným pobřežím, vykoupat se v teplém moři a večer strávit na nábřeží, v příjemné restauraci, kde si můžete vychutnat vynikající místní speciality z mořských plodů.

Evropské Maledivy hodinu od pobřeží

Tuto malou zátoku si zamiluje každý. Když už se na Korfu vydáte, můžete se podívat do jeho starého města, které má benátský styl. Na tomto místě se nachází také náměstí Spilias. Jednou z nejvyhledávanějších oblastí je Canal d'Amour, který nelze označit jinak než jako klenot ostrova. Místní lidé mu také říkají Kanál lásky.

Tento malebný úsek pobřeží se nachází na severu ostrova, v blízkosti letoviska Sidari. Canal d'Amour je známý svými skalními formacemi, písečnými plážemi a křišťálově čistou vodou. Místní legenda praví, že páry, které se plaví po místní gondole tímto kanálem, budou mít velmi brzy svatbu a založí rodinu. Také na tomto místě jsme byli přítomni zásnub několika úplně neznámých párů. Určitě byste také měli využít příležitosti a navštívit i místo, které mnozí turisté označují za evropské Maledivy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz