Hlavní obsah
Cestování

Goracy Potok: Nádherné polské léčivé termály se nacházejí jen kousek od českých hranic. A za hubičku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Ilustrační foto

Lázně se pyšní těsným sepjetím s přírodou. Uvolnit se můžete v lázních nebo v saunách. A díky příjemně teplé termální vodě je úplně jedno, jestli se venku koupete ve třiceti stupních nad nulou nebo dvaceti pod nulou. A to vše za hubičku.

Článek

Nádherné polské léčivé termály

Nedaleko polského města Zakopané se nachází termální komplex Goracy Potok, který nabízí bazény ve stylu řek, fontán a vodopádů, a to vše v přírodním stylu. Termální lázně Goracy Potok, které leží zhruba 20 kilometrů od slovenských a 85 kilometrů od českých hranic, patří k nejkrásnějším termálním lázním, a to nejen v Polsku. Někteří je dokonce srovnávají s luxusním pobytem u moře, a to za hubičku. Návštěvníci mohou relaxovat v bahenních lázních nebo saunách. Díky teplé termální vodě bohaté na železo, síru, mangan, měď, draslík a sodík je zážitek příjemný i v extrémních vedrech v letních měsících, nebo v zimním období po lyžování nebo procházce.

Lázně jsou vhodné i pro rodiny s dětmi a dospělé, kteří hledají klidný odpočinek a relax v příjemném prostředí. Večerní osvětlení bazénů dodává místu kouzelnou atmosféru, která působí pozitivně nejen na tělo, ale také na oči a mysl. Díky teplotě vody mezi 28 a 40 stupni je komplex ideální pro relaxaci v jakémkoliv počasí. Komplex termálních lázní Goracy Potok tvoří celkem 21 bazénů naplněných termální vodou, z nichž 9 se nachází v areálu koupaliště.

Voda není chemicky upravována

Goracy Potok je ideální místo pro odpočinek. Jeho termální vody, které se nachází po celé délce koupaliště, působí léčivě na mnohé civilizační nemoci a mají příznivý vliv i na psychiku. Termální koupaliště není jen místo pro vodní zábavu, ale přináší především úlevu celému tělu. Voda zde není chemicky upravována, je pouze ochlazována pro použití v bazénech, takže není důvod se obávat případného mírného zakalení.

Koupaliště poskytuje zábavu pro celou rodinu. V areálu je mnoho prostoru pro umístění lehátka nebo deky a stromy, které se zde nacházejí poskytují stín a zvyšují tak komfort při pobytu a slunění. Je zde možnost i sportovního vyžití a najdete zde také volejbalové hřiště, sezónní hřiště pro vodní fotbal, lanové centrum, dvě rozsáhlé dětské zóny, tobogány, sedací vany s horkou vodou a šest velkých bazénů s různými teplotami vody. Díky široké nabídce atrakcí si zde zábavu užijí návštěvníci všech věkových skupin.

Víkendové večerní diskotéky v bazénu

Najdete tu i moderní dvoupatrovou restauraci, kde v přízemí najdete oblíbený samoobslužný pult s nabídkou hotových jídel, zatímco v prvním patře si můžete užít příjemného restauračního prostředí s komfortním posezením u kávy či drinku. Během letních měsíců je u bazénu v provozu gril, kde si určitě pochutnáte na místních luxusních specialitách, jako je grilovaný oščepek, jelito a podobné dobroty.

Foto: Pixabay/Public domain

Najdete zde také velký výběr různých klobás, několik druhů upraveného masa a oblíbený kvašák, kterému rovněž neodoláte. V areálu si můžete vychutnat v klidu a pohodě nealkoholické nápoje, alkoholické koktejly nebo pivo, které nabízí několik stylových barů. A pozor, osvěžit se můžete přímo v bazénu u vodního baru. Také se zde pořádají víkendové večerní diskotéky v bazénu, které opravdu nemají chybu a stojí za to si je užít. Jak uvádí lidé ve svých diskuzích na Facebooku, toto místo splnilo veškeré jejich očekávání a naplnilo je klidem, pohodou a pořádným odpočinkem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz