Hlavní obsah
Názory a úvahy

Když Lidl udělá slevu pro seniory, druzí jim závidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Před nedávnou dobou jsem v mobilní aplikaci nalezla velmi zajímavou finanční nabídku. Pokud je vám nad 65 let, získáte 10 procentní slevu na různé výrobky. Co když jsem ale senior, ale o pár měsíců mladší?

Článek

Obchodní řetězce v posledních dnech neví, jak by k sobě do obchodu přilákali nové potencionální zákazníky. Někteří nabízejí různé členské slevy, druzí se předhánějí v akčních nabídkách a novém sortimentu. To, co ale vymyslel potravinový řetězec Lidl, je velmi nepochopitelné. Alespoň pro některé diskutující na sociálních sítích, kteří se nad touto slevou velmi rozčilují. Akce, která bude trvat pouhý týden tak dokázala veřejnost rozdělit na dva tábory.

Nad 65 let 10% sleva

Lidl totiž ve své mobilní aplikaci na své zákazníky vymyslel velmi zajímavou slevu. Pokud je vám nad 65 let, automaticky získáte slevu na čerstvé ovoce a zeleninu, vejce a nebalené pečivo. Jak k tomu ale přijdou senioři, kteří sice jsou v řádném důchodu, ale ještě jim výše uvedených 65 let nebylo? Podle některých je to diskriminační a omezuje to lidi, kteří tohoto věku ještě nedocílili. Na sociálních sítích jsem před nedávnou dobou četla diskuzi o tom, že lidé jsou věkově omezováni a dostávají slevy jen na základě věku. Proč se ale každý rozčiluje nad pár korunami ušetřenými na zelenině a pečivu? Vzpomněl si snad někdo na to, že lidé nad 65 let ve většině měst mají jízdné zadarmo a nikomu to nevadí?

Foto: Zuzana Veselá

Sleva, kterou vymyslel obchodní Lidl na následující týden, ve velkém pobouřila veřejnost.

Co mají říkat matky samoživitelky?

Co se ale na tento problém podívat trochu z jiné strany? Co třeba matky samoživitelky, kterým by oněch 10 % do rodinného rozpočtu mohlo alespoň trochu pomoci? Jak na to mají pohlížet ony? Malé děti mají rádi ovoce a zeleninu a každá ušetřená koruna by se mamince, která je na vše sama, mohla velmi hodit. Proč ale tyto maminky nenadávají a žijí skromně? Proč nejvíce diskutují ti, kteří mají dost? A proč si vlastně závidíme i pár korun, které máme možnost ušetřit? Myslím, že jsme všichni na jedné vlně a nikdo z nás neví, kdy bude onu pomoc potřebovat sám. Proto se domnívám, že bychom si každý měli vážit toho svého a nezávidět ostatním.

Všichni si vzájemně závidí

Jak uvádí autor článku, který jsem zde na seznam medium viděla, je vidět, že český národ si závidí opravdu každou maličkost. Od té doby, co se Lidl rozhodl zlevnit ovoce a zeleninu pro seniory, se ozývají ti, kteří jsou také v důchodovém věku, oficiálně pobírají starobní nebo invalidní důchod, ale uvedených 65 let ještě nedosáhli. Ptají se, proč jsou takovým způsobem diskriminováni a proč nemá nárok na slevu každý, kdo je v oficiálním důchodu. Podle nich by se přeci stačilo prokázat potvrzením o pobírání důchodu. Je vidět, že některé akce jsou opravdu nedomyšlené.

Zdroj: Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz