Hlavní obsah
Lidé a společnost

Můj soused sanitář (ano, ten obžalovaný)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nemocnice Třebíč

Novinky.cz přinesly během posledních čtrnácti dní několik reportáží o sanitáři z Nemocnice Třebíč, který je obžalovaný ze znásilnění pacientky.

Článek

Ovšem až nyní bylo zveřejněno celé jméno a také video ze soudu v Brně. Což už není úplně tak anonymní, jak to bylo prezentováno doposud.

Bohužel…jak pro samotného sanitáře, tak i pro okolí. Takže doteď kdekdo četl, málokdo věděl. Samozřejmě, že pokud se něco takového stane, nemůžete čekat nic jiného a je třeba nést následky. I když…

Bydlím na malé vesnici, kde ovšem bydlí i onen muž se svojí rodinou. A ano, byl k nám již zaveden internet, sociální sítě se též drží vysoké oblibě, a tak se každý dozví cokoliv, aniž by třeba vůbec chtěl.

Místní tamtamy se zde tudíž šíří celý den rychlostí světla. Co neví jeden, dozví se od druhého. To tak zkrátka na dědině je, že když se vám něco přihodí ráno, do večera o tom vědí naprosto všichni a ještě týž večer se pak dozvíte, že se to stalo proto, že… No každý k tomu zkrátka něco přidá nebo má co říct.

Probouzí to ve mě rozporuplné pocity, tato kauza. Už proto, že vlastně toho člověka a jeho rodinu potkáváte, zdravíte se, prohodíte občas slovo…a vlastně až teď se dozvíte, že se stalo něco takového. O člověku, který vám připadá naprosto v pohodě, nekonfliktní a…prostě běžný soused. Nikdo nemá na čele napsané, co je zač. Nejsem si ale jistá, zda to teď nebude vidět.

Přece jen na větším městě vás pozná maximálně soused z paneláku, nebo ulice. Tady bohužel téměř všichni. Není to zcela jistě příliš komfortní pocit. A samozřejmě je třeba ctít presumpci neviny. Jen ten dotyčný ví, jak to vlastně celé bylo a tím je určitě třeba se řídit, alespoň do vynesení rozsudku.

Vždyť kdo z nás vlastně ví, kdo je ten milý pán od naproti, nebo ten, kterého potkáváte, když třídíte odpad? A prohodíte, byť jen frázi o počasí. Mnohdy byste zcela jistě byli překvapeni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám