Hlavní obsah

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Vzděláním elektrikář, strojař a ekonom. Pracuje jako poruchová služba a technický auditor průmyslových strojů. Najde li chybu, snaží se předkládat nápravná opatření nebo realizovat schůdná a stále funkční řešení. Na svých cestách viděl a poznal spoustu inovací a mikrogenialit. Zajímá se o nové technologie. Ví, že ochrana životního prostředí je těžká liga.

Ve svých komentářích se snaží upozorňovat na funkčně prověřenou a tudíž možnou, nebo alespoň zjevně schůdnou alternativní cestu do lepšího a snad i svobodnějšího světa, který je čistší a bližší přírodě. To vše skrze současnou bouři změn v technoilogiích a řadou s nimi vznikajících příležitostí. V článcích zmiňuji možnosti, příležitosti a z toho plynoucí důsledky a synergie. To, co může dnes jednomu navozovat strast, stres či minimum užitku, může druhému zítra přinášet radost, užitek, konkurenční výhodu nebo třeba zvýšit soběstačnost.

Rád bych se zeptal: Poznáte rovnou, že vám "to nové" bude šmakovat? I když to předem odmítnete ochutnat? Je lidské, že lecos z dálky šmahem zavrhneme, třeba podle nadpisu či vzhledu. Ano, přesně tak to mnohokrát udělaly i malé děti! Zde prosím zadržte. Nejdřív si nesměle ochutnejte úplně celé předložené menu a nikoliv jen názvy. Kdo by se odvážil na ten vzhledem odporný a jistě nechutný předkrm z chobotnic! Teprve až ochutnáte vše až po dezert, můžete podat ostatním alespoň částečně relevantní subjektivní referenci na kuchařem předložené menu. Nezapomeňte, že každý jsme jiný a chutě nemáme shodné.

Díky moc za pozornost a pěkné čtení!