Hlavní obsah
Jídlo a pití

Všeho do času, pivo na věky! 6. kapitola: Corona, potvora jedna

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 1. Selský Pivovárek

Hostince zavřené, vozíme pivo lidem domů

Epidemie, pandemie… hospody zavřené. Nikdo nekupuje, nikdo v hospodách nepije, bo jsou zavřené, jak nařídila vláda.

Článek

Fajn, ale co teď s pivem navařeným, co teď s pivem nalahvovaným. Babo raď. Při vší sebeúctě jsme uznali, že tolik hekťáků sami doma prostě nevypijem a vylévat je to věčná škoda.

Jediná cesta z bryndy ven je přímý prodej po okrese pivařům a pivařkám dom, až pod nos. Takže emaily, Facebook, Instagram a čekáte, jaká bude reakce. Říkáte si, že aspoň kamarádi by se ozvat mohli, možná ještě pár spřízněných duší. A pak během hodiny, dvou, tří Vám nabíhají čísla na ikonkách. A to je mazec. Prvotní radost vystřídá lehká panika, zdali to všecko rozvezete. Nakonec to rozvážíte 2× týdně, úterý, pátek, navečer, po práci, s dětmi.

Je to hodně práce a času, ale poznáváte nové lidi, získáváte nové zákazníky a podíváte se do takových míst na okrese, kde jste v životě nebyli. Třeba do Prasklic. Takže hostince zavřené, ale lidi pijou furt. Teď však doma, v garážích, na zahradách, na terasách. Kupujou si lahve, ale aji bečky. Zásoba sudů Vám pak pomalu dochází, dokupujete další. Hlavně ty malé, desítky a patnáctky, na takové to domácí pochlastávání.

Manželky pak kupují svým mužům k Vánocům a k narozeninám domácí výčepy v takovém tempu, že prodejci hlásí rekordní tržby a výrobci jsou za pár týdnů na hraně svých kapacit. Svinská doba, ale pro pivaře a alkoholiky všeobecně, doba s novými možnostmi. Různé karantény, zákazy pohybu mezi okresy a práce z domu odstranily obavy ze zbytkového alkoholu po delší noční degustaci. A vstávat se dá později, když pracujete z domu, že ano.

Suma sumárum: pivo se prodává a pije jako nikdy před tím, Vaše tržby jsou vyšší než vloni, vy jste uhonění, ale šťastní. Hlavně jsou však šťastní Vaši zákazníci, kterým jste vybudovali pomyslný pivovod z pivovaru až do obýváku.

Štěstí je krásná věc.

Dej Bůh štěstí Vám, aji nám

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz