Hlavní obsah

5 tipů, kam se podívat v Zlínském kraji

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels, fotobanka

Ilustrační obrázek

Zlínský kraj je krásný kraj s krásnou přírodou a kulturou. Kam se vydat v Zlínském kraji? 5 tipů se dozvíte v článku.

Článek

Zoologická zahrada Zlín

ZOO Zlín najdete přibližně 11 km od centra Zlína. Můžete zde vidět přes 200 druhů zvířat např.: pštros emu, slon africký a mnoho dalších. V areálu ZOO je také botanická zahrada. Jsou zde krásné expozice a výběhy. V ZOO Zlín najdete také zámek.

Čertovy skály

Čertovy skály najdete u obce Lidečko. Čertovy skály mají na výšku až 25 metrů. Je zde známá a významný horolezecká lokalita. K Čertově skále se dostanete po turistické naučné stezce. Auto můžete nechat kousek pod skalami u motorestu.

Skalní útvar Kazatelna

Kazatelna je skalní útvar a nachází přírodním parku Chřiby. Kazatelna patří mezi přírodní památky. Pískovcové skalisko vysoké přibližně 7 metrů bylo vypreparováno v době ledové. Schody, které vedou na vrchol skalního útvaru byly vytesány ve středověku. Na vrcholu skalního útvaru najdete také dvouramenný kříž z roku 1972.

Rozhledna Salaš

Rozhledna Salaš je velmi známá a myslím, že už i vy jste ji někde zahlédli. Rozhledna se nachází u obce Salaš. Rozhledna Salaš je svou architektonickou podobou velmi netradiční. Rozhledna byla postavena roku 2015 v nadmořské výšce přibližně 366 m. n. m.. Rozhledna má dvě vyhlídkové plošiny, jedna se nachází ve výšce 15 metrů nad zemí a druhá ve 20. 

KOVOZOO ve Starém Městě

O KOVOZOO už jste určitě také slyšeli, je to skoro normální ZOO, jen jsou zde místo pravých zvířat postavené jejich sochy z různých kovových součástek. Toto místo, které se nachází ve Starém Městě určitě stojí za navštívení. Můžete zde vidět např.: stádo slonů, nosorožce, mrože, domácí zvířata a mnoho dalších.

Zdroje:

https://www.navylet.cz/cs/atrakce/zlinsky-kraj

https://www.kudyznudy.cz/aktivity/kovozoo-stare-mesto

https://www.rozhlednasalas.cz/

https://www.turistika.cz/mista/chriby-skala-kazatelna/detail

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Certovy_sk%C3%A1ly_(okres_Vset%C3%ADn)

https://www.zoozlin.eu/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz