Hlavní obsah
Cestování

Pět tipů, kam na výlet v Pardubickém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - https://pixabay.com/cs/photos/hrad-kun%C4%9Btick%C3%A1-hora-leteck%C3%BD-pohled-1856464/

Hrad Kunětická hora.

Pardubický kraj, kraj ve kterém se nachází stovky ne-li tisíce krásných míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte pět z nich.

Článek

Hrad Rychmburk se nachází nedaleko města Skuteč. Hrad byl založen kolem roku 1325 v gotickém slohu. V hradu je pro návštěvníky připraveno několik expozic.

Hrad Kunětická hora se nachází jen pár kilometrů od krajského města Pardubice. Pod hradem se nachází placené parkoviště. U cesty k hradu můžete potkat několik druhů zvířat - ovce, kozy, srnky a další. Z hradeb hradu jsou krásné výhledy na zdejší krajinu. Na hradu si můžete vybrat ze čtyř prohlídkových okruhů - Hradní palác s věží (základní okruh-bez průvodce), Dušan Jurkovič (výběrový okruh), Kaple (výběrový okruh, Děti na Kunětické hoře (okruh pro MŠ).

Zřícenina tehdejšího hradu postaveného na počátku 14. století se nachází ve městečku Luže, nedaleko Vysokého Mýta. Hrad není volně přístupny a po ukončení návštěvní doby je na hrad přísný zákaz vstupu.

Kaňon Pivnice se nachází nedaleko obce Zderaz v okrese Chrudim. Pivnická rokle je od roku 1998 Přírodní památkou České republiky. K tomuto místu můžete vyrazit z obce Zderaz po žluté turistické značce.

Rozhledna Borůvka se nachází nedaleko města Skuteč. Rozhledna patří k velice zajímavě postaveným rozhlednám v ČR, hlavně díky netradiční konstrukci. Z rozhledny můžete vidět hrad Rychmburk, Skuteč, Železné hory a mnoho dalších míst.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz