Hlavní obsah
Cestování

8 tipů, kam na výlet v Ústeckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - FreeFotobanka

Ilustrační obrázek.

V Ústeckém kraji najdeme stovky nádherných míst. V tomto článku se dozvíte 8 z nich.

Článek

Kvůli požáru v Českém Švýcarsku je toto místo bohužel veřejnosti nepřístupné. Mezní můstek se nachází nedaleko obce Mezná. U můstku se nachází rozcestí. Pod můstkem protéká říčka Kamenice.

Hrad Tolštejn byl postaven ve 13. století, dnes už zde stojí jen zřícenina. Tato zřícenina patří k jedné z nejnavštěvovanějších památek Lužických hor. Zřícenina se nachází nedaleko Jiřetína pod Jedlovou. Zřícenina je volně přístupná, vstupné se platí jen na skalní vyhlídku.

Dymník je hora s výškou 517 m. n. m. Nachází se nedaleko městečka Rumburk. Na je úpatí se nachází až 20 metrů vysoké skály tvořené čedičem. Stáří těchto skal je přibližně 30 milionů let. Nedaleko těchto skal se nachází také 15 m velká rozhledna Dymník.

Pastýřská stěna je vyhlídka, která se nachází ve městě Děčín. Stěna má výšku přibližně 160 metrů a nachází se hned nad hladinou Labe. Na vrcholu se nachází vyhlídková věž, ale také stejnojmenná restaurace.

Zámek Libochovice se nachází ve stejnojmenném městě, které se nachází přibližně 65 km severozápadně od Prahy. Zámek je postaven v barokním stylu. Na zámku je jeden prohlídkový okruh - Herbesteinové - zámecké interiéry z konce 19. století (základní okruh).

Hora Říp patří bezesporu k nejvýznamnějším místům naší historie. Na tuto horu by měl zavítat každý alespoň jednou za život. Na vrcholu hory Říp se nachází rotunda sv. Jiřího a sv. Vojtěcha, která je nejspíš nejznámější památka v Česku. Rotunda je zpřístupněna pro každého za menší poplatek.

Bohužel v tuto chvíli je tato památka uzavřena do odvolání z technických důvodů. Templ Krásný Dvůr se nachází nedaleko města Žatec. Na výběr je zde ze tří prohlídkových okruhů - Zámecké interiéry (základní okruh), Zámecký park (základní okruh), Na zámek za Janem Rudolfem. Bohužel se v tuto chvíli prohlídky nekonají. Okolo zámku jsou ale krásné zahrady, které stojí také za návštěvu.

Větrný mlýn Janov se nachází nedaleko Hřenska v Českém Švýcarsku. Stavba pochází z roku 1844. Větrný mlýn bohužel není veřejnosti přístupný, ale můžete se projít v okolních lesích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz