Hlavní obsah
Cestování

Pět tipů, kam na výlet ve Zlínském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay- https://pixabay.com/cs/photos/v%C4%9Btrn%C3%BD-ml%C3%BDn-venkovsk%C3%BD-soumrak-384622/

Ilustrační obrázek.

Zlínský kraj, rozmanitý kraj se stovkami krásnými míst, kam se podívat.

Článek

Nedaleko Zlína se nachází jeden z největších hradů na Moravě hrad Lukov. Patří mezi nejstarší a nerozlehlejší zříceniny u nás.

Rozhledna Salaš se nachází u obce Salaš, nedaleko Uherského Hradiště. Tato rozhledna je dle mého názoru jedna z nejzajímavěji postavených rozhleden u nás, hlavně díky svému netradičnímu tvaru. Byla otevřena v roce 2015, výška rozhledny je 20 m. Rozhledna připomíná dvě sedmičky v sobě.

Větrný mlýn Jalubí je replika původního mlýna holandského typu. První zmínky o původním mlýnu jsou již z roku 1879 z pozemkové knihy. V roce 1938 byl původní mlýn zbourán a v roce 2007 začala výstavba nového mlýna. Větrný mlýn je přes 10 metrů vysoký a 7 metrů široký.

Zámek Buchlovice se nachází ve stejnojmenném městečku, nedaleko Uherského Hradiště. Tomuto zámku se občas přezdívá barokní klenot. Na zámku máte na výběr ze dvou prohlídkových okruhů-Zámek (základní okruh, s průvodcem), Park (bez průvodce). Stavba zámku se odhaduje okolo roku 1700.

Kamenná rozhledna Brdo se nachází nedaleko krajského města Zlín. K rozhledně se můžete dostat po zelené turistické značce z Roštína. Nachází se na vrchu Brdo ve výšce 587 metrů nad mořem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz