Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v kraji Vysočina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - https://www.pexels.com/cs-cz/foto/snih-zima-zmrazeny-architektura-3389616/

Ilustrační obrázek.

Kraj Vysočina, kraj plný různých míst, které stojí za navštívení.

Článek

Hrad Roštejn se nachází nedaleko města Telč. Hrad je ukrytý v lese, k hradu se dá dostat po žluté turistické značce z obce Doupě. Na výběr je zde ze čtyř prohlídkových tras- Trasa A, Trasa B, Věž, Edukační programy. Hrad je bohužel v tuto dobu uzavřen.

Ústa pravdy se nachází nedaleko hradu Lipnice. Jiným názvem je toto místa Národní památník odposlechu. Bylo zde natočeno několik pohádek např.: Princezna zakletá v čase. Uvidíte zde Bretschneiderovo ucho, Zlaté oči a Ústa pravdy, to vše je vytesané do skály.

Tento zámek se nachází ve stejnojmenném městě. Barokní zámek byl postaven v 1. polovině 18. století a řadil se k nejmohutnějším stavbám u nás i v Evropě. Na výběr zde máte ze tří prohlídkových okruhů-Hraběcí apartmán (základní okruh), Hostinské pokoje a kuchyně, Hračky z půdy.

Kostel sv. Michaela Archanděla byl postaven v 1. polovině 13. století. Nachází se nedaleko Bystřice nad Pernštejnem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz