Hlavní obsah
Cestování

Pět tipů, kam na výlet v Jihomoravském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - https://pixabay.com/cs/photos/v%C4%9Btrn%C3%BD-ml%C3%BDn-v%C3%ADtr-cestovn%C3%AD-ruch-1745186/

Ilustrační obrázek.

Jihomoravský kraj, kraj plný nádherných míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte pět z nich.

Článek

Krytý most, který je postavený ze dřeva je nejstarší dochovaný krytý dřevěný most a Moravě. První zmínky o tomto mostu jsou již z roku 1718. Most se nachází nedaleko městečka Pernštejn, ve kterém se nachází stejnojmenný hrad Pernštejn. Krytý most je chráněn jako kulturní památka České republiky.

20 km severozápadně od města Brna se nachází hrad Veveří, který byl donedávná jeden z nejvíce zanedbaných hradů na Moravě. Na hradu je na výběr ze čtyř prohlídkových okruhů - Apartmá prince Vasy, Stavebně - historický vývoj hradu Veveří, Areál hradu Veveří, Lev a orlice - Moravští Lucemburkové a jejich hrad. Pod hradem se nachází Brněnská přehrada.

Sirotčí hrádek je zřícenina hradu, který byl postaven na přelomu 13. a 14. století. Hrádek se nachází nedaleko města Mikulov v Chráněné krajinné oblasti Pálava.

Architektonicky velmi zajímavá a unikátní rozhledna, která byla postavena teprve v roce 2018. Nachází se nedaleko Břeclavi na Kobylím vrchu ve výšce 334 m. n. m. Rozhledna má podobu nedokončeného kruhu, který stoupá k nebi.

Větrný mlýn, který je postaven v holandském typu se nachází nedaleko města Znojmo. Větrný mlýn byl postaven v roce 1862, dnes slouží jako restaurace.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz