Hlavní obsah
Lidé a společnost

Aileen Carol Wuornos: sériová vražedkyně, která toužila po lásce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Málokdy si člověk položí otázku, zda měl sériový vrah nějaké city. U Aileen Carol Wuornos to ale není tak jednoznačné.

Článek

Aileen Carol Wuornos se narodila v Rochester, ve státě Michigan v roce 1956. Otce, který se zabil ve vězení, kde skončil kvůli sexuálnímu zneužívání dítěte Aileen nikdy nepoznala. Ve čtyřech letech ji matka opustila, a Aileen zůstala u prarodičů. Její babička však byla alkoholička a dědeček násilník.

Už v jedenácti letech se Aileen vydala špatným směrem, když si o přestávkách ve škole snažila drogy sehnat takovým způsobem, že starším hochům nabízela své sexuální služby. Aileen později uvedla, že byla zneužívána dědečkem a že mívala i styk s bratrem. Ve třinácti letech otěhotněla a dítě dala k adopci. Otec není znám.

Zanedlouho její babička zemřela a poté co se situace v rodině ještě víc zhoršila, Aileen odešla z domu a začala se naplno věnovat prostituci. Už v osmnácti letech byla zatčena za jízdu v opilosti a nedovolené ozbrojování.

Ve dvaceti letech se rozhodla přesídlit na Floridu. Tam si vzala o čtyřicet let staršího boháče. Tady by možná její život vzal úplně jiný spád, ale manželství se po pouhých šedesáti dnech rozpadlo. Ještě jednou se na Aileen usmálo štěstí, když po bratrovi zdědila deset tisíc dolarů. Ale místo toho, aby svůj život obrátila k lepšímu, peníze za krátkou dobu utratila.

Několikrát se pokusila o sebevraždu. Bohužel se její život spíše propadal do větších problémů. Dál se živila prostitucí, a mnohokrát byla zatčena, a dokonce i uvězněna.

Ve třiceti letech potkala lásku. Tehdy čtyřiadvacetiletou Tyriu Moore, se kterou začala žít. Proč v té době začala Aileen vraždit zůstává otázkou. Možná chtěla získat peníze a zajistit pro Tyriu a sebe lepší život, ale neuvědomovala si, že se propadá čím dál hlouběji. Mezi lety 1989 až 1990 zavraždila nejméně šest mužů.

Foto: Pixabay

Policie ji dopadla díky otiskům, které zanechala i s Tyriou na havarovaném vozidle pohřešovaného muže.

Ironií je, že právě její přítelkyně Tyria nakonec s policií uzavřela dohodu, aby se vyhnula trestnímu stíhání. Dostala z Aileen přiznání, která se přiznala ke všem vraždám a vzala za ně na sebe plnou zodpovědnost. Aileen dlouho tvrdila, že muže zabila v sebeobraně, to však nakonec odvolala. Byla odsouzena k trestu smrti. V cele smrti strávila deset let. Byla popravena smrtící injekcí 9.října roku 2002. Jídlo před smrtí odmítla a její poslední slova byla, že se vrátí.

Možná Aileen v životě potřebovala jen lásku, ale bohužel se vydala velmi špatným směrem. Nechala se ovládnout zlem, a i když je jedna z mála u kterých si člověk možná položí otázku zda měla city, i přesto za sebe musím odpovědět, že za to co udělala si jistě zasloužila co dostala. Mohla žít jinak. Bohužel v ní převládla temnota.

Podle života Aileen Carol Wuornos byl natočen film „Zrůda“ s Charlize Theron v hlavní roli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz