Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Hledám milenku pro svého manžela. Značka: Je frustrovaný a chce se zabít

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pestrasmes

O sepsání tohoto příběhu mě požádala přímo jeho hrdinka, jejíž jméno jsem změnila. Tato žena, říkejme jí třeba Zdena, má opravdu kuriózní trápení s manželem.

Článek

Zdena už neví kudy kam, neboť Ruda, její manžel, propadl trudomyslnosti. Začalo to nenápadně někdy kolem jeho čtyřicátého roku, kdy původně veselý muž ztratil svou pověstnou jiskru a smysl pro humor. Často stával před zrcadlem a sklesle hodnotil svůj upadající zevnějšek. Tehdy však ještě zvítězil jeho mladistvý duch.

Ruda si koupil horské kolo a permanentku do posilovny. K údivu celé rodiny začal nejen usilovně sportovat, ale i zdravě jíst, k čemuž dotlačil i Zdenu. Vypadalo to, že krizi stárnoucího muže úspěšně překonal, ale nebylo tomu tak.

Stalo se mu to, co mnoha jiným. V jeho mysli narůstaly do obřích rozměrů obavy, že se mu vzdaluje pomyslný vlak plný nádherných žen, které neměl jen kvůli tomu, že byl věrný hlupák. A čím starší bude, tím menší budou i jeho šance, jelikož není bohatý ani krásný.

Ruda se tajně registruje na internetové seznamce, aby nezávazně zjistil, jak si jako muž stojí. Po týdnu, během kterého aktivně ženy oslovoval, se propadl do hluboké beznaděje, neboť na jeho vzkazy žádná z nich nezareagovala. Dostalo se mu tak neklamného ujištění, že jeho čas definitivně skončil a je třeba přijmout fakt, že už ho čeká jen stárnutí a smrt. A to vše bez kapky vzrušení.

Zdena není slepá. Ruda se sice snaží působit vyrovnaně, ale že ho něco trápí, zkušenému manželčinu zraku neunikne. Situace se horší. Muž se uzavírá do sebe, přestává jíst oblíbená jídla, nesleduje zprávy v televizi a mluví jen to nejnutnější. Zdena ztrácí trpělivost a pod nátlakem podrobí manžela křížovému výslechu.

Ruda má svou ženu rád a jeho vnitřní rozpoložení s ní vůbec nesouvisí. Prostě se jen cítí být na konci života. Nic z toho, co ho dřív bavilo, mu již nepřináší radost a ze všeho nejvíc si v poslední době sní o smrti. To všechno se Zdena dovídá v průběhu manželovy zoufalé zpovědi.

„Prostě mu musím najít ženskou, protože já sama ho z toho nedostanu. On je úplně na dně a věřím mu i to, že by se zabil,“ svěřila se mi nešťastná žena. „Myslím to naprosto vážně. Ještě sice nevím, kde ji seženu a jak to navléknu, aby nevěděl, že v tom mám prsty, ale udělám to. Jsem si jista, že Ruda mě neopustí a udělám všechno pro to, aby se zase srovnal.“

V současné době Zdena intenzivně shání milenku pro svého frustrovaného muže. Je přesvědčena o tom, že pokud to neudělá, bude brzy vdovou.

Na tento příběh můžeme nahlížet z mnoha úhlů, ale nezpochybnitelnou pravdou je, že Zdena musí mít Rudu opravdu hodně ráda.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz