Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jsi zvrhlík, miláčku. Ale možná to pro tebe udělám

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto:Pexels

Představte si, že žijete dvacet let v relativně šťastném manželství. Dávná vášeň se přetavila v hodnotné přátelství, jehož výhodou je možnost občasného intimního povyražení.

Článek

Možná to znáte. S vidinou šťastného monogamního vztahu jste se kdysi vrhla po hlavě do dobrodružství, které časem přestalo mít ty původní grády. Všechno je fajn, jenom se už nemáte navzájem čím překvapit a šokovat. Alespoň si to myslíte.

Jednoho dne vám však partner položí zvídavou otázku: „A tebe by nemrzelo, kdybys už nikdy nemohla zažít něco nového?“ V první chvíli nechápete, kam tím míří, ale hned se vám dostane vysvětlení: „Myslím tím nějaké nové vzrušení.“ Ačkoli zatím úplně nevíte, co tím chtěl básník říci, tušíte, že tento rozhovor bude hodně záživný.

Během následující půlhodiny zazní z úst vašeho muže skutečné perly. Dozvíte se, že se s ním už musíte po těch letech nudit a že kdybyste zkusila něco na první pohled extrémního, mohlo by to do vašeho láskyplného stereotypu vnést nový žár. To, co jste si právě vyslechla, je pro vás novinka, a proto se chvíli zkoušíte přít: „Ale já se s tebou přeci nenudím. Bavíš mě a mám tě ráda.“ Váš muž je však přesvědčen o opaku a jako důkaz předkládá fakt, že za mlada jste si užívali denně a teď sotva jednou za týden. Na to nemáte co říct. Je to pravda.

Přestože jste trochu rozhořčena, dáváte svému partnerovi možnost pochlubit se plánem, jak váš vztah znovu restartovat. „Co takhle, kdybys to zkusila s nějakou kamarádkou?“ V duchu si představíte všechny známé holky a navzdory situaci se té představě musíte zasmát. V tu chvíli váš muž přitvrdí: „A nebo bych u toho mohl být s vámi.“ Tak to je ještě lepší. Takový nápad je třeba ocenit: „Ty jsi tak hodný, že mi chceš dopřát nové vzrušení a zážitky.“ Svá slova myslíte napůl ironicky a napůl vážně.

Co naplat. Máte toho svého zvrhlíka ráda, a proto s ním jeho pocity sdílíte do té míry, že začnete uvažovat i tom, že mu možná někdy ten jeho sen splníte. Aby ho chudáka nemrzelo, že mu uteklo nějaké vzrušení. Oni to ti chlapi totiž taky nemají lehké.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz