Hlavní obsah
Lidé a společnost

Za 10 tisíc denně nevstanu z postele, směje se moderátor Novotný ze Survivoru a chce milion měsíčně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Chcete naštvat lidi? Vysmějte se jim, za kolik běžně pracují. Alespoň tak někteří pochopili výstup moderátora Ondřeje Novotného v podcastu Slzy, krev a pot cast, který se svěřil, že ho chtěli do hlavních zpráv na Primě. Problém byla nabízená částka.

Článek

Nikdo nepochybuje o tom, že je Ondřej Novotný úspěšný muž, který si žije nad poměry. Ostatně, tvrdě na tom dřel - a zřejmě jako všichni ostatní nějak začínal. Problém nastává ve chvíli, kdy ztrácíte pokoru. A to je problém, který se ukázal v jednom z posledních podcastů, kam Ondřej zavítal.

Chybí Novotnému pokora?

Mluvil tam o tom, že mu nabízeli moderování hlavních zpráv na Primě. Nechme stranou, zda je to pro moderátora vrchol jeho kariéry nebo ne, protože to stejně každý bude vnímat subjektivně. Ale říct při rozhovoru, že za to měl dostat 10 tisíc za den a vysmál se jim, že za to neumí vstát z postele? Chce se mi křičet, kam se schovala pokora.

Nejde o to, že je zvyklý - zřejmě - vydělávat miliony měsíčně. Přejme mu to, když si to tak zařídil. Kdo by to nechtěl? Ale ten způsob prezentace je tak nešťastný…

Ples v Písku moderátora neláká

Podle jeho slov mu nabízeli, že mu dají sice 10 tisíc za odmoderované zprávy, ale dohodí mu další akce - třeba ples v Písku, kde si ty peníze dožene. „Já si nechci dohánět peníze na nějakým z*urveným plese v Písku, vole,“ říká Ondřej v podcastu. Přiznal, že si řekl milion měsíčně. Bystří si tak dokážou spočítat, co je jeho roční standard.

A v komentářích to začalo vřít. „Ondřej muze být jakkoliv dobrý moderator, ale tady se vyjadřuje, jako arogantní ko*ot,“ píše Marcy. „To by si takový Leoš Mareš nikdy nedovolil říct,“ píše další. „Jednou přijde doba, kdy bude Ondra rád za 10 K za ples v Písku. A stane se to proto, že ukazuje, jak je plesnivej,“ říká Michal.

„Strašně vtipný, trochu pokory by neuškodilo,“ píše Kuba. „To jeho ego se nevleze ani do O2 arény,“ dodává. „Ti, co mají opravdu peníze, se nevychloubají jako on,“ dodává Max.„Stává se z něj trochu ko*ot. Abys nespadnul do Písku, Ondřeji,“ nebral si servítky David.

Průměrná mzda, za kterou by nevstal z postele

Je jasné, že tímhle si nové fanoušky rozhodně nezískal. Vzhledem k tomu, že ve třetím čtvrtletí roku 2023 činila průměrná mzda 42 658 Kč, je to vcelku pochopitelné. A ačkoliv jsme my Češi dávno zvyklí, že někdo vydělává méně a rozdíly jsou extrémní, plivnout do obličeje všem, kteří za pár korun pečou rohlíky, které každé ráno snídá, odváží popelnice, abychom nežili v odpadu, dře na nočních směnách v nemocnicích nebo jen učí naše děti, aby z nich vyrostli gramotní jedinci, je zkrátka trochu přes čáru.

A ačkoliv to ze strany Ondřeje jistě nebylo myšleno jako útok na spodní třídu a šlo jen o vyjádření jeho vlastní sebehodnoty, na kolik si cení své vlastní zkušenosti, příště by to možná chtělo být s tím smíchem přeci jen trochu opatrnější…

Zdroj: Instagram, ČSÚ

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz