Hlavní obsah
Cestování

Medjugorje – místo, kde zakusíte přítomnost Panny Marie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Kostel sv. Jakuba v Medjugorje

Medjugorje je městečko v západní Hercegovině nacházející se asi 25 km jihozápadně od Mostaru. Díky zjevením Panny Marie se stalo významným poutním místem.

Článek

Medjugorje se dostalo do širšího povědomí v roce 1981, kdy se šesti mladým lidem zjevila na hoře Podbrdo Panna Maria.

Panna Maria se některým vizionářům zjevuje stále, a i vy můžete být svědky zjevení a pocítit přítomnost Panny Marie, a to i přesto, že nejste věřící.

Zjevení na Podbrdu

Mnoho z těch, kteří navštívili toto nenápadné městečko, se tam pravidelně vracejí a mluví o přítomnosti Panny Marie, již zakouší na každém kroku.

První, kdo uviděl na hoře Podbrdo zjevení Panny Marie byla Vicka Ivanković, která následně spolu se svými kamarády běžela no vrchol Podbrda. Panna Maria se dětem zjevovala denně, postupně se jednotlivým mladým lidem počet zjevení snižoval. Nyní se Panna Marie zjevuje některým jen jednou ročně ve stejný den.

Výstup na Podbrdo a Križevac

Z Medjugorje se stalo poutní místo, které přitahuje věřící i nevěřící. Pokud se rozhodnete toto zvláštní místo navštívit, kromě poutního kostela sv. Jakuba, jenž je dominantou městečka, můžete navštívit vrchol zjevení Podbrdo a vystoupat na horu Križevac.

Cesta na Podbrdo není přehnaně náročná, zvládnou ji i průměrně zdatní starší lidé. Výstup na Križevac je delší a rozhodně náročnější na fyzickou kondici. Je nutné mít na paměti, že se budete pohybovat v nerovném a kamenitém terénu. Mnoho poutníků však vystupuje na oba vrcholy bos na znamení pokání, za vyslyšení proseb apod.

Panna Maria – Královna Míru

Panna Maria se ve zjeveních prezentuje jako Královna Míru. Tomu odpovídají i její poselství, která nabádají lidstvo ke změně chování. Nástrahám, které lidstvo musí řešit, lze čelit pokojem, vírou, obrácením, modlitbou a postem.

Ať už vás trápí nemoc, špatné vztahy v rodině, neschopnost najít práci, zkuste si zajet
do Medjugorje a poprosit Pannu Marii o vyřešení vaší situace. Třeba budete překvapeni, jak se váš život po návratu změní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz