Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kam to směřuje hnutí ANO?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Pomoc Ukrajině a patrioti

Pro mne je to nečekané a nově nalezené dno v politice. Sice píši o dně, ale to už je několikátá verze v podání ANO a mám právo se obávat, že dno hnutí ANO prostě nemá svého dna.

Článek

Nejsem voličem hnutí ANO, přesněji fandou Andreje Babiše a vůbec se za to nestydím, spíš naopak. Vím že mne za to čeká asi mnoho hejtů od jeho koblih, přesto se podělím o svůj pohled na směřování tohoto hnutí.

Politika populismu a lži které zbytečně rozdělují společnost, je politikou která mne prostě neoslovuje. Přesto jsem občas nemile překvapen tím, že politika hnutí ANO, prostě nemá žádného dna. Přiznávám že jsem byl zklamán volebním výsledkem do Europarlamentu kdy vítězně z volby vyšlo hnutí Ano, které je spíš proti Evropské. Fandím spíš těm co se snaží něco budovat, nebo měnit k lepšímu a proto mi politika rozklížení společnosti a podkopávání Evropských hodnot, nepřipadá dobrá. Když má někdo v programu jen ničení a změny ve svůj vlastní prospěch, není pro mě volitelný. OK, co se dá dělat, když to mnoha lidem nevadí a chtějí tleskat těm co zneužívají výhod bez ohledu na ostatní a jejich jedinou další snahou je bořit co ostatní postavili, nedá se s tím v demokracii moc co dělat jiného, než jim to říci během dalších voleb. To píši i přesto, že si EU rozhodně zaslouží přestavbu, tedy mnoho změn. Ale přestavba není to samé co prosté bourání na kterém si tato politická strana postavila svůj volební program.

Ale to jsem netušil, že té bídě prostě není konec. Když Babiš nuceně vystoupil z dlouholeté frakce (dřív než by byl s ostudou vyhozen), očekával jsem všechno možné, ale ne to. že si postaví frakci vlastní. a to s takovou bandou neonacistů. Zkuste se na to podívat sami. Postačí si v klidu pročíst jejich programy a podívat se na to, jaké politické smýšlení navenek prezentují. Nebudu vypisovat to, co už bylo mnohokrát zveřejněno, ale plně postačuje fakt, že spolek doplňuje Putlerův (Putin křížený s Hitlerem) kamarád Orbán. Tedy spolek „Patriotů“ pro Evropu, kterému nevadí když velký soused napadne menšího souseda kterého obviní ze všeho možného, aby ospravedlnil svůj teroristický útok na sousední zemi. Tento spolek se pak prohlašuje za toho kdo chce mír a proto chce prosadit už ani náboj k obraně Ukrajiny, což samozřejmě nahrává do karet agresorovi Rusku a jeho vůdci Putinovi. Osobně bych očekával ze patriot pomáhá dalším národním patriotům v obraně své vlasti. To o co se snaží Babiš, Orbán a celý tento spolek, vnímám spíš jako silnou národní a Evropskou zradu. Když by se něco podobného stalo nám, tak nás tito „patrioti“ prodají komukoliv, když se jim to jakkoliv vyplatí.

Pro mne je to nečekané a nově nalezené dno v politice. Sice píši o dně, ale to už je několikátá verze v podání ANO a mám právo se obávat, že dno hnutí ANO prostě nemá svého dna. Cokoliv je dovoleno pro volební úspěch a ochranu koryt.

Dobře, zde se bavíme o politických korytech, ale co jejich voliči? Co musí mít v hlavě a srdci člověk, který volí jednoznačně protivlastenecké hnutí? Nějak se mi nechce věřit, že cca 30% pravidelných voličů, patří mezi hlupáky, kterým nevadí dát svůj hlas několikrát soudem usvědčenému lháři, který navíc prodává za dotace a jiné výhody, naší vlast. Ono tvářit se jako patriot a chovat se jako patriot, jsou dvě zcela odlišné věci. Proto poprosím všechny voliče, včetně těch Hnutí ANO, můžete se podívat na to s kým se váš volený zástupce spojuje a přes populistická prohlášení lídra hnutí a jeho infantilní skupiny na FB a Instagramu (nejbližší spolupracovníci) , jak pracují nebo pro vás/nás skutečně dělají, krom těch infantilních videí? Zkuste se zamyslet nad tím, jak chce prosazovat kdokoliv národní zájmy, když mu nedělá problém nechat svého skoro souseda zničit (a to doslova) Ruskem, které si nezadá s fašistickým Německem?

Pokud jste to dočetli až sem, tak příspěvek splnil svůj účel. Těm kterým není cizí kritické myšlení (to je použití vlastního mozku a ne papouškování toho co řekl vůdce hnutí) , možná pár věcí dojde a začnou uvažovat o tom, co kroky Babiše v EU skutečně znamenají. Možná v příštích volbách (moc tomu sice nevěřím) dají hlas někomu vhodnějšímu, kdo bude skutečně hájit naše národní a Evropské zájmy.

Připomínám, každý kdo o sobě prohlašuje že je patriot, nemusí být skutečným patriotem. Třeba jen potřebuje další volební hlasy, nebo za to schovává své vlastní zájmy. Takto třeba probíhala kolektivizace na venkově, kdy se v zájmu většiny okrádala a ničila soukromá hospodářství. Prospěch z toho pak měla vždy jen úzká skupina prospěchářů. A že Andrej umí využít všeho ku svému prospěchu, nelze snad pochybovat. Začalo to vstupem do Strany, donášením STB na kolegy…

Pěkný den všem

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz