Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jágr ve spojení s Andrejem a sociální cítění hnutí ANO?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaromír Jágr z pohledu fanouška, kdy z téměř bezbřehého obdivu k nepřekonatelnému sportovci a dříči, se stává člověk podporující Andreje Babiše a další lidi s problematickou minulostí i současností a tedy lidsky problémový.

Článek

Jaromír Jágr z pohledu fanouška, kdy z téměř bezbřehého obdivu k nepřekonatelnému sportovci a dříči, se stává člověk podporující Andreje Babiše a další lidi s problematickou minulostí i současností a tedy lidsky problémový. Jo, článek to celkem pěkně shrnuje a v podstatě kopíruje i moje pocity okolo této sportovní ikony. Nikdy mu nemůžeme a ani nechceme upřít neskutečný přínos pro hokej i celou Českou republiku, ani to že se na něj bude vzpomínat v dobrém díky jeho přístupu, pracovitosti i humoru. Nebojím se říci že na celém světě.

Zároveň s tím ale nelze přehlédnout i to na co tento názor (článek) upozorňuje. Spojení Jaromíra Jágra s problematickými politiky a jejich pohůnky. Člověk se musí ptát, jestli to má zapotřebí, anebo jestli mu toto spojení s těmito lidmi nevadí. I v mých očích tím ztratil mnoho z lesku silné osobnosti, protože jako mnoho dalších se domnívám, že jeho sportovní a další úspěchy prostě nemohou ospravedlnit jeho další kroky. Jako kdyby výborná kariéra kohokoliv, později omlouvala třeba znásilnění, vraždu či krádež a podobně. Ne, nechci srovnávat jeho spojení s kontroverzním politikem se znásilněním a vraždou, tak nízko jistě neklesl. Dávám to pouze jako příměr pro lepší pochopení.

Nicméně mnohem zajímavější je to, co se děje pod tímto článkem v následných diskusích. Jo, dobře chápu ty, co souzní s tím článkem, a o to méně ty, co bez jakýchkoliv pochybností a za každých okolností brání svého boha Babiše. Ano, fandím těm druhým, ale ne bez jakých pochybností nebo zcela nekriticky. Osobně mi vadí některá jejich spojení politických stran, některé z kroků vlády a tak dále. Přesto jsem hluboce přesvědčen o tom, že je to mnohem lepší, než vláda hnutí ANO v čele s Andrejem Babišem. V této souvislosti mne pobavil jeden z příspěvků, který zmiňoval, že ano je silně prosociální, protože ničeho takového jsem si prostě za dobu jejich vládnutí nevšimnul. Vnímám spíš populistické kroky, které mají za peníze nás všech a pod heslem ať to stojí co to stojí, podplácet voliče aby se udrželi ve vládě a u koryt. CO na tom, že to následné vlády budou velmi dlouho spravovat a platit to budou ještě naše děti. Kvůli pár ušetřeným korunám za lístek na autobus a díky dalším „úplatkům voličů“, nejsou peníze na nemocnice, nebo třeba Andrejem slibovanou sportovní halu vynikající rychlobruslařce Sáblíkové a mnoho dalšího. Nasliboval toho neskutečně mnoho a jeho voličům nevadí, že z toho nesplnil téměř nic. Odborníci chrlí důkazy o tom, jak ublížil hospodářství a jak na naší zemi zbohatl třeba tím, že zneužíval svého postavení, dotací atd.

Bohužel, kdyby před svými ovečkami někoho zastřelil, ti lidé mu zatleskají a přijmou jeho argumenty kterými ho budou bránit, i když se tyto argumenty budou měnit každý týden. Někdy je to velmi humorné, ale víc mě to prostě jen děsí. Tedy ne to že se takto Andrej Babiš chová, ale že mu na to skáče stále cca 30 % občanů, a to i takové osobnosti, jakou je Jaromír Jágr. Těžko říct, jestli je to jen nějaký finanční kalkul, nebo skutečná důvěra v oligarchu, který vyčítá ceny rohlíků Fialově vládě, a přitom je jedním z jejich největších producentů. Jaromír mnohokrát podpořil dobrou věc a hlavně podpora sportovního dorostu je neskutečná a nedocenitelná. Proto mi spojení s člověkem, který doma i ve světě naší vlasti ubližuje jen pro své osobní zájmy, nějak nejde dohromady. A je to důvodem proč plně chápu ostatní, kterým to spojení s těmito politiky vadí, a že v jejich očích Jaromír Jágr ztrácí svůj pel osobnosti, na niž se nesahá. Žádný strom neroste do nebe a jednou budeme muset všichni své dluhy zaplatit a stejně tak se zpovídat za svá životní rozhodnutí. Potlesk fanoušků slábne a může se s tát že až na pár výjimek utichne docela. Historie si pak může Jaromíra Jágra pamatovat jako výborného a humorného sportovce, co jen prostě neviděl, nebo nechtěl vidět to, co pro společnost představuje nenasyta ve své firmě pod jménem hnutí ANO.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz