Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kéž by to tu Rusové rozstříleli, hlásá vlastenecký „sociolog“ Hampl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nás seriál o exponente domácí proruské pseudovlastenecké scény pokračuje s dalším opravdu vymazleným výstupem rádoby intelektuála Hampla. Svoji kolaboraci s Ruskem dává už najevo opravdu okatě.

Článek

Hampl jako pravý intelektuální lídr domácí antisystémové proruské scény pravidelně publikuje na svém webu svá zamyšlení nad aktuálním děním. Většina z nich působí, jako by olízl žábu a vyhřezl ze sebe všechno, co se mu honí v hlavě. Migranti! Fašisti na Ukrajině! Gender! V podstatě libovolné téma, ze kterého mají hysterické záchvaty hlavně jednodušší spoluobčané a k člověku, který to pojme dostatečně nesmyslným pseudointelektuálním stylem, vzhlíží s obdivem takřka nábožným.

Notičky z Kremlu

Poslední dobou ale Hampl už svoje proruské smýšlení nechává vyhřezávat v té nejsyrovější podobě, že už snad není pochyby o tom, že mu pravidelně chodí rubly z Kremlu. Naposledy ve svém zamyšlení předvedl čistou propagandistickou práci. Samozřejmě, že Čeští politici touží po válce, protože Rusko chce za každou cenu zničit. Dokonce to nazývá českou „liberální oligarchii“.

„No tak ať na nás Rusové aspoň zaútočí! Kéž by to tady rozstříleli. Měli bychom 8 milionů mrtvých a čeští politici a intelektuálové by mohli chodit na washingtonské bankety jako příslušníci hrdinného národa. Jak by tam byli obdivováni! To by byl život! Třeba by o nich i natočili film. Jenže jsme pro Rusy příliš nezajímaví…“ spustil. O tom, že Česko je pro Rusko nezajímavé se třeba v kontextu událostí ve Vrběticích asi dá dost polemizovat, ale je nutno si uvědomit, že ve světě Petra Hampla za to Rusko samozřejmě nemůže a pokud by to udělalo, tak jen z nutnosti bojovat za vlastní přežití.

Na straně Ruska za každou cenu

To je ostatně teze, kterou vysoce intelektuálním stylem razí. Základní myšlenky jsou mimo jiné to, že Rusko bojuje o vlastní přežití. Ano většina národů přežije pouze, pokud bude posílat svoje lidi do války, kterou sama vyvolala. Samozřejmě tvrdí, že na Ukrajině vláde diktátor Zelenský a „zkorumpovaná fašistická diktatura“. Ale pozor, kdo tohle říká, není přece podporovatel Ruska, protože podle Hampla spolu tyto věci vůbec nesouvisí. Proto asi tvrdil, že třeba masakr v Buči udělali Urkajinci. To dává totiž z pohledu pana doktora největší logiku. Nebo prostě přišel žold z Kremlu.

Není ovšem bez zajímavosti, že vlastně cokoliv tenhle člověk vykládá, je naprosto opačně od jakékoliv reality. Třeba po začátku války na Ukrajině psal po internetu, že brzo budou Rusové střílet rakety na Česko. Kupodivu se nic takového nestalo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz