Hlavní obsah
Cestování

Dovolená v Chorvatsku byla naprosté peklo: Všude špína, smrad a hluk

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Jeli jsme do Chorvatska a zaplatili jsme si ubytování u soukromníka. To byla největší chyba našeho života, protože tohle jsem ještě nikde nezažila.

Článek

Na první pohled to měla být dovolená snů. Chorvatské pobřeží, malebný penzionek schovaný kousek od šumivého Jadranského moře, které jsem už několikrát viděla na fotografiích svých přátel. Všechno vypadalo dokonale, dokud jsme se skutečně neubytovali.

Dovolená v Chorvatsku byla naprosté peklo

Penzion vypadal na internetu jako útulné, čisté a klidné místo. Ve skutečnosti jsme byli uvítáni šokující realitou. Při příjezdu se nám naskytl pohled na opadanou omítku a zahrada, která zřejmě neviděla zahradníka už léta, byla plná plevele a opuštěných stavebních materiálů. Tohle opravdu fotografiím neodpovídá a já si říkala, že jsme museli špatně zadat adresu do navigace a dorazit na jiné místo.

Pokoj, který jsme si předem rezervovali, byl ještě horší. Když jsme otevřeli dveře, udeřil nás zápach plísně a zatuchliny, který byl tak intenzivní, že se dýchalo opravdu těžko. Z postelí, s roztrhanými prostěradly a podezřele skvrnitými polštáři, se valil další smrad. Na podlaze byly rozsypané zbytky jídla a v koupelně špína, že by člověk váhal i se byť dotknout kohoutku u umyvadla.

Foto: Mišlušle

Nepořádek všude.

Hluk byl dalším velkým problémem. Penzion stál hned vedle hlavní silnice, takže hluk projíždějících aut byl neustálý. K tomu všemu místní mládež zřejmě našla v zadní části penzionu ideální místo pro večerní shromáždění. Každou noc, až do brzkých ranních hodin, se ozýval smích, hudba a křik. Na internetu ale psali, že se jedná o klidnou lokalitu.

Všude špína, smrad a hluk

Stěžovali jsme si majiteli, staršímu muži, který měl na starosti penzion. Jeho reakce byla tak chladná, jakoby už dávno přijal, že jeho podnikání nebudou provázet žádné změny k lepšímu. Nabídl nám slevu a omluvu, ale žádnou skutečnou nápravu. Celá situace nás přiměla předčasně ukončit naši dovolenou a vrátit se domů. Tato zkušenost mi dala jasnou lekci. Vždy důkladně prozkoumejte recenze a nevěřte slepě fotografiím na internetu. Naše dovolená, která měla být odpočinkem a únikem od každodenního stresu, se změnila v boj o základní lidské pohodlí. Přísahala jsem, že příště budu moudřejší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz