Hlavní obsah
Sport

TOP XI 12. kola Chance Ligy: Prince Adu jako nový diamant Plzně? Blýskl se i mladíček Vecheta

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Kateřina Borovcová / 90 minut

12. kolo Chance Ligy po reprezentační pauze nabídlo několik výborných individuálních výkonů. Mezi útočníky zazářili budoucí naděje Adu a Vecheta, zatímco v bráně vyčníval Trmal. Kdo všechno se dostal do sestavy kola 90 minut?

Článek

Je mu teprve 20 let a předvádí výborné a stabilní výkony. Opět vstřelil gól, a tak si Matěj Mikulenka, záložník Sigmy Olomouc, vysloužil místo v sestavě kola. Kdo si nejen vysloužil své místo v sestavě, ale stal se i hráčem kola díky dvěma gólům, byl Prince Kwabena Adu. Opomenout nemůžeme ani jeho kolegu a oporu plzeňské obrany, Sampsona Dweha.

V souboji o záchranu v zápase Dukla Praha - FK Pardubice nejvíce vyčníval Muris Mešanovič, jenž svým gólem a asistencí zařídil důležité tři body. I když se na Letné odehrávalo velké drama, nominaci do naší sestavy si jednoznačně vysloužil Tomáš Wiesner svým čichem na góly. Ledovým klidem a přehledem působil v obraně Filip Panák. Ocenění pro žolíka kola si vystřelil Lukáš Haraslín, kterému na vítězný gól stačily pouhé tři minuty.

Skvělými zákroky své spoluhráče podržel Matouš Trmal. V poslední minutě nastavení málem vychytal i výhru Mladé Boleslavi, na dorážku Yusufa po chycené penaltě už bohužel nestačil. Slovácko doma pět zápasů neprohrálo, to se změnilo díky výbornému týmovému výkonu Teplic. Nejenže vyhrály, ale udržely i čisté konto, o které se zasloužil nejen Lukáš Mareček. Za tento úctyhodný skalp Slovácka si vysloužil ocenění pro trenéra kola Zdenko Frťala.

Karviná na svém hřišti přehrála České Budějovice a dvěma góly o sobě dal vědět Filip Vecheta. Již třetí a čtvrtou asistenci v letošním ročníku si připsal jeho spoluhráč Giannis-Fivos Botos. Slavia Praha opět vyhrála a svou formu z posledních zápasů opět potvrdil i Lukáš Provod, který tak přispěl k důležité výhře sešívaných na hřišti Jablonce.

Foto: Jakub Křižanovský / 90 minut

TOP 12. kolo

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz